В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся спільний брифінг директора Вінницького обласного центру контролю і профілактики хвороб Ігоря Матковського та заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрія Салюка.
«Станом на 10.00 год. 2 липня зареєстровано 29 екстрених повідомлень про випадки гострих кишкових інфекцій. З них 10 дітей віком до 17 років та 19 дорослих. Госпіталізовано 26 пацієнтів. У 4 хворих виділено бактерії роду Salmonella», - повідомив Ігор Матковський.
Роботу закладу, через який стався спалах, призупинено, там проведено дезінфекцію.
Фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб разом із представниками ГУ Держпродспоживслужби проводять епідеміологічне розслідування. Відібрано зразки продуктів, води та біологічні матеріали від хворих для лабораторних досліджень.
Сальмонельоз - це гостре інфекційне захворювання, джерелами якого можуть бути сільськогосподарські тварини та інфіковані люди.
Найчастіше інфекція передається через заражені продукти тваринного походження – м'ясо птиці, яйця, майонез, соуси – особливо ті, що не пройшли достатньої термічної обробки. Зараження можливе й через брудні руки або кухонне обладнання.
Про перші симптоми захворювання та поради як його уникнути детальніше дивіться у відео.