Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна провела апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів соціально-гуманітарної сфери обласної військової адміністрації.

У нараді взяли участь заступники директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Альона Лавровська та Єлизавета Добровольська.

На нараді Наталя Заболотна повідомила, що відсьогодні і до 11 грудня у Креативному просторі «Щедрик» стартує проведення заходів для дітей пільгових категорій з громад Вінниччини. Працівники «Культури Вінниччини» створили казкове зимове містечко з безліччю локацій для майстер-класів, інсталяцій та зон відпочинку.

Торкнувшись питання охорони здоров'я, також обговорили епідситуацію в області. Зокрема, за інформацією профільного департаменту, ситуація із розповсюдженням гепатиту А на Вінниччині дещо покращилася. Близько 80 людей проходять лікування, переважно це сімейні випадки зараження. Усі хворі під медичним контролем.

Окрему увагу приділили соціальній галузі. Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області забезпечило вчасне фінансування та виплату пенсій, житлових субсидій, пільг та страхових виплат жителям Вінницької області. Загалом, здійснено виплат більше ніж на 2 млрд грн.

Під час наради зупинилися і на темі укриттів. За словами Наталі Заболотної, у 2023 році з державного бюджету Вінниччина отримала кошти на укриття  закладах освіти. Будівництво та ремонт захисних споруд триває.

Крім цього, обговорили і професійну підготовку державних службовців, які не припиняють навчатися. Так, у Вінницькому регіональному центрі підвищення кваліфікації 12 публічних управлінців пройшли річний курс з англійської мови та склали іспит на рівень «В2», решта – «В1». Усі отримають сертифікати міжнародного зразка та зможуть використовувати іноземну мову в роботі.

Підбиваючи підсумки наради, Перший заступник Начальника ОВА подякувала всім за плідну роботу та побажала кожному втілення нових ідей у професійній діяльності.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92