В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації 21 березня відбувся брифінг заступника начальника відділу організації прикордонної служби Могилів-Подільського прикордонного загону підполковника Олега Коваленка.

Під час брифінгу йшлося про зміни режимних правил перебування громадян на прикордонних територіях області.

Чинним законодавством про прикордонний режим визначено, що в’їзд, перебування, проживання, пересування та проведення різного виду робіт у прикордонній смузі здійснюється з дозволу органу охорони державного кордону України.

Спікер підкреслив, що відповідно до розпорядження Вінницької обласної військової адміністрації №780 від 2 листопада 2021 року, на території Вінницької області визначена прикордонна смуга шириною 5 км від лінії проходження державного кордону на території України. Саме в’їзд в цю смугу здійснюється з дозволу органу охорони державного кордону - 24 прикордонного загону з місцем дислокації в місті Могилів-Подільський.

Олег Коваленко також дав роз’яснення щодо додаткових обмежень, введених на території Могилів-Подільської, Ямпільської, Яришівської та Студенянської громад на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 60 днів після його завершення в межах Вінницької області.

  • Яких категорій громадян стосуються такі обмеження?
  • Як отримати дозвіл на в’їзд і перебування у прикордонних зонах фізичній або юридичній особі?
  • На який термін надається дозвіл жителям прикордонних громад та організаціям?
  • Яка відповідальність передбачена для правопорушників?

Детально про це дивіться у відео:

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92