Відбулося чергове 19 засідання обласної комісії з реабілітації при облдержадміністрації. На розгляд подано 103 заяви про визнання особи реабілітованою або потерпілою від репресій та відповідний пакет документів.

«Відповідно до змін у Типовому положенні про регіональну комісію з реабілітації на регіональні комісії покладено повноваження видавати довідки особам, яких визнано борцями за незалежність України у ХХ столітті. Розпорядженням Начальника обласної військової адміністрації відповідні зміни вже внесено до Положення про обласну комісію з реабілітації при обласній державній адміністрації, яким регулюється наша діяльність. Сьогодні, окрім іншого, ми маємо напрацювати алгоритм дій по наданню таких довідок особам, яких визнано борцями за незалежність України у ХХ столітті», – зазначила директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації Світлана Юзвак.

Члени обласної комісії з реабілітації при облдержадміністрації розглянули 103 заяви та відповідний пакет документів до них про визнання осіб реабілітованими або потерпілими від репресій.

Опрацювавши пакет документів, робоча група комісії перевірила факт обвинувачення та призначення покарання і дійшла висновку, що 101 особу було репресовано позасудовими органами, тому відповідно до Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» такі особи можуть отримати статус реабілітованої. За результатами обговорення та наступного голосування найближчим часом будуть підготовлені відповідні обґрунтовані пропозиції стосовно кожної зі справ про надання статусу реабілітованої особи. Справи передадуть до Національної комісії з реабілітації для подальшого їх вирішення по суті.

Ще 2 особи потребують документального підтвердження факту їх обвинувачення для отримання статусу реабілітованої або потерпілої від репресій, а в подальшому – визнання борцями за незалежність України у ХХ столітті. З цією метою запити на інформацію будуть направлені до відповідних установ.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності обласної комісії з реабілітації здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.

Діяльність обласної комісії з реабілітації систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації у рубриці «Обласна комісія з реабілітації» розділу «Громадянське суспільство».

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92