В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг заступниці директорки Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОВА Тетяни Бондаренко.

Спікерка підбила підсумки впровадження в області проєкту «Рання діагностика раку шийки матки у жінок в сільській місцевості», який реалізовувався за підтримки USAID.

Жінок безкоштовно обстежували найсучаснішими методами діагностики у чотирьох громадах: Теплицькій Жмеринській, Могилів-Подільській та Іллінецькій. Онкоскринінг на виявлення раку шийки матки та цитологічні дослідження на папіломавірус, який часто є причиною онкології у жінок, проводився фахівцями безпосередньо за місцем проживання.

Тетяна Бондаренко зазначила, що жінки названих громад дуже активно долучились до обстеження та вчергове наголосила: «Дуже важливо виявляти онкологічне захворювання на ранніх стадіях, адже тоді у жінок є багато шансів на успішне лікування та повноцінне життя після нього».

Чи матиме продовження в інших громадах Вінниччини проєкт ранньої діагностики раку шийки матки у жінок - дивіться у відео.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92