Воркшоп для представників інститутів громадського суспільства Вінниччини пройшов сьогодні  в Офіційному медіацентрі Вінницької обласної військової адміністрації.

Це вже другий такий захід, організований і проведений Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА за сприяння Начальника ОВА Сергія Борзова та його Першого заступника Наталі Заболотної.

Звертаючись до присутніх, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак підкреслила: «Інститути громадянського суспільства сьогодні беззаперечно є досить вагомою рушійною силою  розвитку нашого суспільства в цілому. Ви змогли наочно переконатись сьогодні скільки є шляхів взаємодії і співпраці ІГС із владою. Реалізація громадських пропозицій та ініціатив якраз і є необхідною частиною діяльності влади».

Посадовиця також зазначила, що серія тренінгів була зумовлена необхідністю розширення роботи над темами, які започаткував форум для ІГС «Я Змінюю». Це справді потрібно, аби важливі соціальні ініціативи, які народжуються у територіальних громадах, мали підтримку для реалізації.

Сьогодні з представниками ІГС проводив заняття голова Хмільницької районної організації «ПРАВО» Віталій Дорох. На початку заходу він розповів про мету створення Регіонального центру місцевої демократії та його завдання: «Ми проводимо подібні навчання і розповідаємо яким чином можна долучитись до усіх тих процесів, які відбуваються в органах влади. - зазначив спікер. - Також допомагаємо органам влади розробити нормативно-правову базу для того, щоб формами, які передбачені законодавством, можна було б скористатися на практиці. Ми також розробляємо рекомендації для конкретних громад».

Учасники та учасниці тренінгу дізналися більше про те, як і навіщо впливати на процеси прийняття рішень органами влади, як будувати взаємовідносини сторін. Крім цього, присутні поглибили знання про форми участі громадськості в процесах прийняття рішень та ознайомилися з їх характеристикою, особливостями нормативно-правового забезпечення.

Загалом, започаткована серія воркшопів з тематики організаційного розвитку ІГС, посилення їх співпраці з владою та соціально відповідальним бізнесом Вінниччини покликана стати унікальним майданчиком для обміну досвідом, планування і створення нових творчих ідей і продуктів, можливостей для подальшого співробітництва.

«З боку ОВА є розуміння, що така дієва, ґрунтовна і результативна співпраця повинна мати місце, адже вона спрямована на розвиток нашого суспільства і покращення життя. Поки наші військові здобувають на полі бою важку Перемогу, маємо якісно виконувати свою роботу задля найкращого спільного результату». - підсумувала Світлана Юзвак.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92