На спільному засіданні Громадської ради при облдержадміністрації та Громадської ради при обласній Раді були представлені проєкт обласного бюджету на 2024 рік та проєкт Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на наступний рік.

Відкриваючи засідання, директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації Світлана Юзвак зазначила: «На порядку денному два важливих питання. Враховуючи виклики сьогодення, ми повинні розуміти, що основним пріоритетом для влади та громади залишається підтримка сил оборони України – спрямування коштів на придбання спеціального транспорту, квадрокоптерів, антидронових рушниць, тепловізорів, приладів нічного бачення, зарядних станцій та інших необхідних речей для наших захисників».

Представляючи присутнім проект обласного бюджету на наступний рік директор Департаменту фінансів обласної військової адміністрації Микола Копачевський відмітив, що повномасштабна війна в Україні знизила ділову активність та розміри виробництва. Але незважаючи на це, проєкт обласного бюджету на 2024 рік збалансований та враховує фінансування основних напрямків.

«Програма економічного і соціального розвитку Вінницької області спрямована на відновлення економічного зростання Вінниччини, створення передумов для майбутнього прискореного післявоєнного економічного розвитку регіону, підвищення зайнятості населення, розвитку малого та середнього бізнесу, створення сприятливих умов для сталого розвитку громад», – відзначила заступниця директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної військової адміністрації Інесса Ратушняк.

Після обговорення проєкту бюджету та програми економічного та соціально розвитку області, члени Громадської ради при облдержадміністрації обговорили пропозиції для підготовки орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю у 2024 році.

Консультації з громадськістю проводяться з питань, які стосуються суспільно-економічного розвитку держави, реалізації та захисту прав і свобод громадян, задоволення їх політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів.

Нагадаємо, що діяльність Громадської ради при облдержадміністрації систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності Громадської ради здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92