Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Марина Лукіянова під час брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА розповіла про доступні послуги безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, що постраждали від домашнього насильства.

Спікерка наголосила, що правничі послуги надаються безпосередньо юристами та адвокатами, які співпрацюють з центрами безоплатної вторинної правової допомоги, а за отримані послуги населення сплачує держава.

Важливо, що право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги мають усі потерпілі від домашнього насильства, відповідно до законів України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» і «Про забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок».

Домашнє насильство в умовах воєнного стану, на жаль, залишається  поширеним явищем, і є більш небезпечним, ніж у мирний час. Постраждалими від домашнього насильства можуть бути як жінки й чоловіки, так і діти.

Найшвидший спосіб проконсультуватися з юристом системи БПД — зателефонувати до контактного центру. Юристи на зв’язку у будні з 8:00 до 18:00.

Звертайтеся за номером: 0 800 213 103 (дзвінки  безкоштовні).

Також можна звернутись по допомогу, скориставшись мобільним застосунком Telegram: https://t.me/+380677213103

Про те, які спеціальні заходи передбачено законодавством щодо протидії домашньому насильству, дивіться у відео:

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92