У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг «Вінниччина проти насильства».

Старший інспектор ВДОП УПД ГУНП у Вінницькій області Віталій Микитенко підкреслив, що протидія та запобігання будь-яким проявам вчинення домашнього насильства - один із пріоритетних напрямків службової діяльності працівників територіальних підрозділів ГУНП у Вінницькій області.

За його інформацією, упродовж 10 місяців 2023 року до територіальних підрозділів надійшло 8328 заяв та повідомлень, пов’язаних із домашнім насильством. У порівнянні з аналогічним періодом 2022 року спостерігається збільшення кількості звернень громадян щодо фактів вчинення домашнього насильства, що повʼязано з виявленням прихованих фактів вчинення домашнього насильства та результатами проведення інформаційно-розʼяснювальних заходів серед населення, направлених спонукати постраждалих осіб не мовчати про цю проблему та звертатись за допомогою.

Віталій Микитенко навів такі цифри: за результатами проведеної перевірки підтверджено насильство відносно 7171 осіб, серед яких - 925 чоловіків, 5430 жінок, 816 неповнолітніх.

Слідчими підрозділами розслідувано 103 кримінальних проваджень за виявленими фактами вчинення кримінального правопорушення передбаченого статтею 126-1 ККУ (Систематичне вчинення домашнього насильства) та 1 кримінальне провадження за виявленим фактом вчинення кримінального правопорушення передбаченого статтю 390-1 ККУ (невиконання обмежувального припису суду).

Більше інформації у відео.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92