Під час брифінгу в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації директор Департаменту фінансів ОВА Микола Копачевський поінформував про стан виконання місцевих бюджетів за 10 місяців 2023 року, озвучив очікувані показники у 2023 році та прогноз на 2024 рік.

Керівник Департаменту торкнувся змін до Бюджетного кодексу України, відповідно до якого з 01 жовтня2023 року та у 2024 році податок на доходи фізичних осіб із виплат військовослужбовцям зараховуються в повному обсязі до Державного бюджету.

Внаслідок таких змін держава забезпечує фінансовим ресурсом заходи з оборони держави.

За рахунок перевиконання по доходах за 2023 рік і в першу чергу за рахунок понадпланових надходжень податку на доходи фізичних осіб із виплат військовослужбовцям, а також вільних залишків бюджетних коштів, що утворилися на початок поточного року, місцеві бюджети області мали значні додаткові фінансові ресурси.

За січень – жовтень поточного року розподілено та спрямовано проведення додаткових видатків 4 млрд 277 млн грн, у тому числі і на непершочергові видатки.

- Як проходить перерозподіл з місцевих бюджетів із виплат військовослужбовцям?

-    Як держава гарантує компенсацію ( виділення додаткової дотації)  місцевим бюджетам, які втратять значну частину доходів через відсутність податку на доходи фізичних осіб із виплат військовослужбовцям?

Дивіться у відео

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92