«МХ-7 – це дуже важлива для держави історія, тому що йдеться про те, щоби держава отримувала можливості зміцнювати інформаційну безпеку, поширювати якісний контент для глядачів. Особливо важливо – на прикордонній території, бо брак інформації завжди спричиняє різні проблеми», – підкреслює  голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення України Ольга Герасим’юк.

За підсумками конкурсу, Національна рада надала дозволи на мовлення в державному цифровому багатоканальному мультиплексі МХ-7,низці компаній. Це компанії, які одержали місця у мережі Концерну РРТ по всій Україні, в тому числі у Вінницькій області.

Наразі передавачі цифрового багатоканального мультиплексу МХ-7 наявні у шести населених пунктах: Вінниця, Могилів-Подільський, Ямпіль, Тульчин, Ободівка і Піщанка.

Канали, які отримали ліцензії, мають рік для того, щоб почати мовлення. Однак Концерн РРТ зацікавлений у тому, щоб вони були готові вийти в ефір із наступного року.

«Головним завданням державного мультиплексу є донесення інформації від українських мовників у ті райони, де раніше українського цифрового телебачення не було. Передусім йдеться про прикордонні населені пункти, де подекуди люди не мали альтернативи російському чи білоруському пропагандистському контенту. Це – важлива складова інформаційної війни, яку веде проти нас росія», – зазначив заступник голови Держспецзв’язку Володимир Трофименко.

Перелік компаній – переможців конкурсу  за посиланням: https://bitly.ws/33CRD 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92