Про те, як вплине реорганізація на якість надання послуг, розповів сьогодні під час брифінгу в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації начальник Управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко.

Упродовж останніх років МВС, у звʼязку з реорганізацією в областях, проводить заходи щодо оптимізації: замість районних відділків утворені поліцейські станції. Оскільки ДМС України входить до складу МВС, то Управлінням ДМС у Вінницькій області проведено заходи щодо оптимізації колишніх районних секторів УДМС, це: Літинський, Мурованокуриловецький, Немирівський, Піщанський, Теплицький, Томашпільський, Тростянецький, Чечельницький підрозділи.

Натомість у тих населених пунктах, де були ліквідовані підрозділи, сьогодні здійснюють прийом громадян з питань паспортизації населення ЦНАПи.

Отже, оптимізація підрозділів Міграційної служби Вінницької області суттєво не вплине на отримання адміністративних послуг громадян.

Упродовж десяти місяців 2023 року Управлінням та територіальними підрозділами нашої області оформлено та видано понад 52 тисячі паспортів громадянина України та близько 80 тисяч закордонних паспортів, а також 278 посвідок на постійне проживання та 521 посвідка на тимчасове проживання іноземців.

Борис Наливайко також поінформував про порядок оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон в інших країнах.

Внаслідок повномасштабних воєнних дій, мільйони українських біженців знайшли тимчасовий захист інших країнах світу. Щоб створити для вимушено переміщених українців необхідні умови для життя, Державна міграційна служба України у плідній співпраці з МВС зробила все необхідне для запуску роботи програмно-технічних мобільних комплексів ДП «Документ» вже у 10 містах країн Європи:

  • Берлін, Кельн (Федеративна Республіка Німеччини)
  • Валенсія (Іспанія)
  • Прага (Чеська Республіка)
  • Братислава (Словацька Республіка)
  • Варшава, Краків, Вроцлав, Гданськ (Республіка Польща)
  • Стамбул (Туреччина).

Робота «Паспортного сервісу» дозволить українцям оформити дійсні документи для отримання допомоги, вступу до навчальних закладів та безперешкодного перетину кордону інших країн.

Які послуги можна отримати, звернувшись до ДП «Документ»:

  • оформлення ID-картки чи закордонного паспорта;
  • обмін ID-картки чи закордонного паспорта;
  • обмін паспорта-книжечки зразка 1994 року на ID-картку;
  • одночасне оформлення закордонного паспорта та ID-картки.

Крім того, громадяни, які оформляли паспорти на території України, а в подальшому були змушені виїхати до інших країн, можуть отримати документи у закордонних дипломатичних установах України.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92