З нагоди професійного свята – Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку, який щорічно відзначається 16 листопада, представників галузі привітали в офіційному медіацентрі ОВА.

Вже другий рік поспіль цей день медійники зустрічають в умовах повномасштабної війни. У такий непростий час вони доносять об’єктивну інформацію не лише українцям, а й усій світовій спільноті. Багато медійників та зв’язківців із Вінниччини стоять безпосередньо на передовій бойового фронту, захищаючи Україну.

Світлу пам'ять про тих, хто повернувся «на щиті!», віддавши своє життя за свободу та територіальну цілісність України, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Передаючи  вітання  від Начальника ОВА Сергія Борзова,  його Перший заступник Наталя Заболотна підкреслила: «Правдива, оперативна і якісна інформація - це те, що є завжди актуальним. Але це стало особливо відчутним для населення з 24 лютого 2022 року, в момент повномасштабного вторгнення російських військ. Тоді кожен українець і українка прагнули знати і вірити в ту інформацію, яку ми отримували. Це було непросто зробити для вас і ваших колег. Адже отримати інформацію з першоджерел часто дорівнює ризику власним життям. Сьогодні, коли ми володіємо інформацією з фронту, - це теж ризик для операторів, журналістів.. А також для зв'язківців. Ми відчули, що значить не мати можливості зв'язатися зі своїми рідними. В умовах війни зв'язок надважливий, адже він впливає на швидкість прийняття рішень».

Наталя Заболотна щиро подякувала представникам радіо, телебачення і зв’язку за довіру від мешканців Вінниччини та побажала більше позитивної інформації в ефірах.

«Нехай швидше настане той день, коли з усіх екранів та радіо звучатиме наше славетне, довгоочікуване слово – Перемога!» – підсумувала посадовиця.

Звертаючись до присутніх, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий зауважив: «Безперечно, зараз найбільше навантаження на військовослужбовців, які захищають нас. Але інформаційна зброя - надзвичайно важлива річ. Саме ви докладаєте максимум зусиль для того, щоб забезпечити правдивість та чистоту інформації, яка впливає на повсякденне життя».

Найприємніша частина зібрання - нагородження найкращих представників радіо, телебачення та зв’язку Вінницької області. Список нагороджених Почесними грамотами обласної військової адміністрації та обласної Ради оголосила директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОВА Світлана Юзвак.

До вітань та нагородження традиційно долучився Представник Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення України у Вінницькій області Вадим Мазурик. Передавши Почесні грамоти від Нацради, посадовець побажав вінницьким медіамовникам та зв’язківцям здорового і чесного конкурентного середовища, оперативності, неупередженості, модернізації технічних можливостей та завжди ексклюзивного контенту!

Всі учасники зустрічі висловили одностайність у бажанні якомога швидше повідомити своїм слухачам та глядачам звістку про нашу Перемогу!

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92