Сьогодні, 10 серпня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА відбулось чергове засідання правління Громадської ради при облдержадміністрації.

Головне питання порядку денного – обговорення пропозицій щодо організації та проведення на Вінниччині заходів у рамках Тижня громадянського суспільства.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України затвердив запропонований Міністерством культури та інформаційної політики проєкт розпорядження про щорічне проведення «Тижня громадянського суспільства» в тиждень, що включає 15 вересня – Міжнародний день демократії, який відзначається за рішенням Генеральної асамблеї ООН.

«В Україні на державному рівні запроваджено щорічний Тиждень громадянського суспільства. Це значний крок вперед. Цьогоріч заходи проводитимуться протягом 11-17 вересня. Наразі ми обговорюємо формат заходів, які плануємо провести, але тематика залишається незмінною – це поглиблення комунікації між владою та громадянським суспільством, побудова партнерських стосунків з інститутами громадянського суспільства Вінниччини з метою вирішення ключових питань регіональної політики», – зазначила директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації Світлана Юзвак.

За словами голови Громадської ради Пилипа Прудиуса, розбудова розвиненої та демократичної країни неможлива без участі громадянського суспільства, а проведення на державному рівні Тижня громадянського суспільства створює додаткові сприятливі умови для посилення комунікації між владою та громадою.

Також члени правління Громадської ради обмінялись думками щодо участі в підготовці та проведенні DiaEuro 2024.

«У 2012 році в Української Діабетичної Федерації виникла ідея провести паралельний до Чемпіонату Євро-2012 власний чемпіонат з футболу серед пацієнтів хворих на цукровий діабет. Тим самим показати, що діабет – це не хвороба, а спосіб життя. Багато світових політиків, зірок і просто відомих людей хворіють діабетом. При цьому вони живуть повноцінним життям», – коментує Пилип Прудиус.

Окрім того, під час чергового засідання правління Громадської ради обговорено план роботи на серпень – вересень 2023 року.

Діяльність Громадської ради систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності Громадської ради здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92