Сьогодні, 18 липня, у філії Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Валентина Отамановського відбувся круглий стіл «Медична гуманітарна допомога в реаліях війни: співпраця з благодійними та громадськими організаціями».

Захід організовано з метою обміну думок для посилення співпраці влади, громади та місцевого бізнесу Вінниччини задля допомоги Збройним Силам України, підтримки внутрішньо переміщених осіб, забезпечення ліками та медичними засобами вінничан.

Серед спікерів заходу – голова Громадської ради при облдержадміністрації, президент громадської організації «Вінницька обласна асоціація ендокринологів» Пилип Прудиус та член комітету охорони здоров’я, реабілітації та соціальної політики Громадської ради при облдержадміністрації, голова Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Сергій Глухенький.

«Дев’ятий рік поспіль бібліотека допомагає нашим воїнам. Ми реалізовуємо різноманітні програми, проводимо заходи з тематики цифрової грамотності. Також організовуємо майстер-класи, психологічні тренінги для внутрішньо переміщених осіб, що проживають на Вінниччині. Бібліотека сьогодні – це не лише книгозбірня. Це місце, де людина має можливість отримати багаж знань для самореалізації та розвитку», – зазначила заступник директора з наукової роботи та інформатизації Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Валентина Отамановського Галина Слотюк.

Вінницький обласний клінічний ендокринологічний диспансер з перших днів повномасштабної війни реагує на виклики, пов’язані із забезпеченням хворих на цукровий діабет інсуліном, у тому числі внутрішньо переміщених осіб.

«Ми прогнозували негативний розвиток подій у лютому 2022 року, тому швидко включилися у роботу. Враховуючи те, що Вінниччина у перші місяці війни була одним з найбільших транзитних регіонів країни, нам вдалося забезпечити наших пацієнтів усім необхідним, зокрема налагодити безперебійне надходження інсуліну. Говорячи про Громадську раду при облдержадміністрації, нашим головним пріоритетом залишається наближення спільної Перемоги. Троє членів правління з перших днів війни на фронті. Інші – працюють задля забезпечення наших військових усім необхідним. Також ми постійно працюємо над поліпшенням надання медичних послуг», – відзначив головний лікар Вінницького обласного клінічного ендокринологічного диспансеру, голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус.

Голова Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Сергій Глухенький прокоментував діючі соціальні програми Червоного Хреста України, які реалізовуються в області.

У рамках одного з таких проєктів сформовано 8 мобільних бригад загальної спеціалізації і 1 бригаду спеціалізовану – бригаду ультразвукової діагностики. Так, з січня по червень цього року відбулось 618 виїздів бригад. Надано медичні послуги 15688 особам, з них 5588 – внутрішньо переміщені особи.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92