«Налагоджуємо партнерство та працюємо на Перемогу» – під такою назвою сьогодні, у рамках Тижня Відкритого Уряду, відбувся круглий стіл, організований Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації спільно з Громадською радою при облдержадміністрації.

Модератором заходу стала очільниця громадської організації «Інститут соціально-економічних та політичних ініціатив» Олена Поліщук.

Звертаючись до присутніх, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак зазначила: «Тиждень Відкритого Уряду проводиться в країнах-членах Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» з 8 по 12 травня. Це урядова ініціатива, що дозволяє покращити якість державного управління, налагодити більш тісну співпрацю між громадянами та органами влади, партнерські стосунки з інститутами громадянського суспільства, думка яких враховується під час прийняття управлінських рішень».

Вона також підкреслила, що в умовах повномасштабної війни Громадська рада при облдержадміністрації залишається дієвим консультативно-дорадчим органом, який активно долучається до вирішення тих викликів, що стоять перед суспільством і державою, сприяє реалізації державної та регіональної політики.

«Ми разом працюємо на досягнення спільної мети – якнайшвидшої перемоги України!», –  зауважила Світлана Юзвак.

У круглому столі взяли участь представники місцевих органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства, військовослужбовці Збройних Сил України, волонтери, соціально відповідальний бізнес і медіа Вінниччини.

«Сьогодні ми хочемо показати успішний кейс співпраці влади з громадськістю на прикладі діяльності Громадської ради при облдержадміністрації, яка з перших днів повномасштабної війни допомагає Збройним Силам України, підтримує внутрішньо переміщених осіб та соціально незахищені верстви населення, залучає соціально відповідальний бізнес Вінниччини до допомоги нашим захисникам, а також намагається постійно розширювати коло партнерів у такій діяльності», – відзначив голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус.

Під час заходу презентували успішний кейс співпраці Громадської ради при облдержадміністрації зі Збройними Силами України.

Лише у першому кварталі цього року зібрано кошти, придбано та передано одному з військових підрозділів тепловізор і квадрокоптер, а також трактор з плугом для бригади тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України.

Учасники також обговорили розвиток на Вінниччині інституту сільськогосподарського дорадництва як складової забезпечення продовольчої безпеки України.

Ініціатива Громадської ради при облдержадміністрації з професійного навчання сільськогосподарських дорадників і експертів-дорадників сьогодні єдина в Україні.

Окрім цього, було презентовано успішний кейс підтримки внутрішньо переміщених осіб, що проживають на території області, обговорено важливі аспекти реформування сфери охорони здоров’я України, розвиток професійних спілок, фізичної культури та спорту Вінниччини в умовах війни, а також суспільну роль музеїв у воєнний час.

Подяками Начальника Вінницької обласної військової адміністрації та голови обласної Ради за особистий внесок у розвиток громадянського суспільства та посилення співпраці громадськості з органами влади нагороджено членів Громадської ради при облдержадміністрації. У свою чергу, подяками Громадської ради при облдержадміністрації та книгами «Визначні пам’ятки Вінниччини» відзначено військовослужбовців Збройних Сил України – учасників круглого столу.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92