Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації Світлана Юзвак разом з представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Вадимом Мазуриком провели робочу зустріч з керівниками друкованих медіа Вінниччини.

Тема зібрання – «Імплементація основних положень Закону України «Про медіа» в інформаційний простір Вінниччини».

Учасники зустрічі обговорили інструменти запровадження нового законодавства, роль та значення у цьому процесі Національної ради, органів співрегулювання та самих медійників.

Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення звернув увагу присутніх на статті нового Закону, що стосуються роботи в правовому полі друкованих видань.

В ході обговорення Світлана Юзвак зауважила, що сьогодні всі друковані органи, в т. ч. районні газети, стоять перед значними викликами. Чимало видань протягом кількох останніх років припинили свою діяльність.

«Враховуючи те, що в сільській місцевості саме газета є одним із основних джерел інформації, Департамент намагається усіляко сприяти аби газети не припиняли випуск у складних умовах воєнного стану та обмеженого фінансового ресурсу»,- зазначила директорка Департаменту.

Зокрема, мова йшла про налагодження співпраці, шляхом укладання угод між редакціями та органами місцевого самоврядування щодо висвітлення їх діяльності.

Світлана Юзвак також наголосила, що під час війни інформаційне поле є дуже чутливим, тому на газетних шпальтах важливо публікувати лише правдиву та перевірену інформацію.

«Перш за все, дякуємо нашим ЗСУ, завдяки яким ми можемо працювати,- зауважила директорка Департаменту,- На території Вінницької області не ведуться бойові дії, але інформаційний фронт – теж дуже важлива складова нашого поступу до Перемоги. Отже, долаємо разом виклики, висвітлюємо об’єктивно як живуть і діють під час війни громади та чим керівництво області і району сприяє у досягненні нашої спільної мети – наближенні Перемоги України».

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92