З нагоди 37-ї річниці Чорнобильської катастрофи в області віддають шану тим, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків аварії на ЧАЕС та захистив Україну і світ від руйнівної дії радіації.

Сьогодні в Обласному спеціалізованому клінічному диспансері радіаційного захисту населення зібрались ті, хто  понад три десятиліття тому без вагань ступили в ядерний вогонь.

Учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх загиблих та постраждалих від аварії на ЧАЕС.

Для вручення ліквідаторам-чорнобильцям почесних нагород  - Подяк Голови Верховної Ради України та Почесних грамот обласної військової адміністрації та обласної Ради до закладу завітали заступник Начальника обласної військової адміністрації Сергій Здітовецький  та голова обласної Ради Вячеслав Соколовий.

Почесні нагороди  за особистий внесок  у ліквідацію аварії на ЧАЕС  та з  нагоди Міжнародного  дня пам’яті жертв  радіаційних аварій та катастроф отримали ліквідатори 1-3 категорій.

«Чорнобильська катастрофа - це жорстке та безкомпромісне попередження людству. Але сьогодні російські окупанти ядерним тероризмом, порушуючи всі прийняті цивілізованими країнами принципи ядерної безпеки, наражають на небезпеку весь світ.- зазначив Сергій Здітовецький.-  Усі, кого травмував Чорнобиль, щоденно пожинають наслідки трагедії. Президент України, Уряд, місцеві органи влади вважають своїм обов'язком  дбати про тих, чиї долі понівечив чорнобильський смерч. Лише в нашій області проживає більше 17 тисяч людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Заступник Начальника ОВА щиро побажав миру, злагоди і благополуччя ліквідаторам, які віддали власне здоров'я, захищаючи не лише Україну, а й увесь світ.

Вячеслав Соколовий додав, що зараз російський агресор використовує атомні станції для терору і шантажу людства: «І знову сміливі українці в умовах загрози для власного життя виконують надзвичайно важливу місію - забезпечують безперебійну роботу АЕС для того, щоб не допустити чергової катастрофи».

Також у рамках пам'ятних заходів за участю представників влади, членів громадських організацій чорнобильців та мешканців міста відбулось покладання квітів до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92