Сьогодні, 28 березня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації відбулося чергове 15 засідання обласної комісії з реабілітації на якому розглянуто 104 заяви про визнання осіб реабілітованими від репресій.

«Нашим обов’язком залишається відновлення історичної справедливості, доброго ім’я репресованих українців. Діяльність обласної комісії з реабілітації спрямована саме на це. Хочу подякувати всім без виключення членам комісії за їх роботу, вагомий внесок у цей процес. Маю честь від імені Начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова відзначити членів комісії Подяками облдержадміністрації та обласної Ради за особистий вагомий внесок у справу відновлення честі та гідності тих українців, які стали жертвами радянської репресивної системи», – відзначила директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації Світлана Юзвак.

Члени обласної комісії з реабілітації розглянули на засіданні заяви та відповідний пакет документів до них, поданих представником Українського інституту національної памяті Валерієм Лацибою про визнання осіб реабілітованими від репресій.

Опрацювавши пакет документів, робоча група комісії перевірила факт обвинувачення та призначення покарання і дійшла висновку, що 99 осіб було репресовано позасудовими органами, зокрема за постановами Трійки Управління народного комісаріату внутрішніх справ по Вінницькій області. Інші 5 осіб репресовані як соціально небезпечні елементи (політична стаття) за вироком Вінницького обласного суду.

Відповідно до Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» всі 104 особи можуть отримати статус реабілітованої.

За результатами обговорення та наступного голосування найближчим часом будуть підготовлені відповідні обґрунтовані пропозиції стосовно кожної зі справ про надання статусу реабілітованої особи. Справи передадуть до Національної комісії з реабілітації для подальшого їх вирішення по суті.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності комісії здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.

Діяльність обласної комісії з реабілітації систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації у рубриці «Обласна комісія з реабілітації» розділу «Громадянське суспільство».

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92