Юний герой опинився у самому пеклі бойових дій з самого початку широкомасштабного наступу… Його доля - вражаюча історія боротьби, мужності, роботи над собою та віри в свої сили.

Володимир  Підкапка зовсім маленьким хлопчиком, впав з гойдалки і мав ушкодження ніг. Милиці, інвалідність і мрії про військову службу, які здавались недосяжними.. Постійна кропітка робота над собою.

Попри те, що мав групу інвалідності і час від часу змушений був підліковуватися, вже у 18 хлопець крокував  плацом у військових берцях.

Володимира Підкапку мобілізували на строкову службу у жовтні 2021 року.  Лютий 2023–го   він зустрів як солдат роти охорони однієї із військових частин Житомирської області.

Важкі бої перших місяців війни..його частина майже  знищена, а поблизу неї точаться складні бої. Як і його побратими, Володимир цілодобово будував укриття і бліндажі, копав окопи, охороняв стратегічно важливі об’єкти. А коли виникла необхідність лягти в госпіталь -  відмовився і продовжив щоденну службу задля Перемоги.

- Я своїх хлопців не підведу! Там є кому лежати, - прокоментував воїн.

«Сталевий хрест» - нагорода за те, що не покинув свій пост, незважаючи на страшну небезпеку.

«Вітаємо Володимира Підкапку з отриманням почесної нагороди! Скорішого тобі повернення додому, воїне! Обовязково з Перемогою! Пишаємося своїми Героями!» - зазначив Начальник ОВА Сергій Борзов.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92