Сьогодні директор КУ «Видавничий дім «Моя Вінниччина», письменник Вадим Вітковський презентував звіт про роботу зазначеної установи за минулий рік перед депутатами обласної Ради.

Уже більше трьох років установа готує, редагує та видає книги-історії хуторів, сіл, селищ, міст області. Ці нариси презентують в громадах, медіа, а також у літературно-мистецькому журналі «Вінницький край».

Серія «Моя Вінниччина» є унікальною і єдиною в державі. Книгою Рекордів України уже зареєстровано чотири нових українських рекорди в номінації «Видавництво».

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак подякувала Вадиму Вітковському та колективу Видавничого дому за проведену роботу та зазначила: «У такий складний час ви знаходите можливості для того, щоб книги побачили світ. За весь період діяльності зроблено чимало – вам вдалося презентувати 82 томи книг про історію 120 громад регіону. Дякуємо за популяризацію українського слова та історії нашої Вінниччини».

Наразі відредаговано і підготовлено до друку 15 рукописів. Упродовж 2023-го року передбачено підготувати до друку ще 30-40 книг-історій населених пунктів. У переважній більшості книг вміщено відомості про воїнів – учасників війни проти російських агресорів.

Між іншим, у 2022 році колективом започатковано серію книг «Твої люди, Вінниччино» з публіцистичними портретами і життєписами земляків, які відзначилися в різних галузях.

До друку також готують нариси-портрети 10 Героїв України з Вінниччини, відзначених за подвиги на фронтах російсько-української війни.

Варто додати, що редакція презентує свою роботу і за кордоном. Спільно з редакцією газети «Літературна Україна» і громадою м. Лодзь створено Незалежний Український медіафорум для правдивого і оперативного інформування про події в Україні та життя вимушених українських переселенців у Республіці Польща.

Слід відмітити, що у виданнях значна увага приділена опису подій сьогодення. Між іншим, минулого року коштом обласного бюджету видано «Бучанський щоденник» – одна з перших книг про пережите в Бучі під час російської окупації» (автор – Сергій Куліда). Книгу вже презентували в Бучанській громаді, готуються презентації в Лодзі.

Крім цього, підготовлено до друку в журналі «Вінницький край» і окремим виданням щоденник нашої землячки «Я – Маріуполь», вивезений з окупованого Маріуполя через усі блокпости окупантів.

Таким чином, навіть попри воєнний стан, установа продовжує активно працювати, висвітлюючи минуле та сьогодення.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92