Жінки і дівчата Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації уквітчались  сьогодні різнобарвними хустками, аби продемонструвати бажання зберігати та популяризувати нашу культурну спадщину і національні традиції.

Барвиста, квітчаста,святкова чи  буденна - однаково гарна і бажана для кожної української жінки, хустка є справжнім генетичним кодом нації.

ЇЇ лагідні теплі обійми, як мамині руки,  зігрівають,оберігають і надихають  дівчат і жінок у будь-якому віці. Сьогодні, як і сотні років тому, хустка залишається невід’ємною частиною української культури.

Проте, у 2022 році святкування  Дня української хустки набуває нового сакрального змісту, адже ворог, разом з нашим суверенітетом, хоче знищити у кожному з нас усе українське – викорінити, спаплюжити, знецінити…

До відзначення Дня української хустки жіночий колектив Департаменту долучається щороку з особливим трепетом.

Звичайно, у кожної, хто одягнув на свято хустку, як дорогу серцю прикрасу, є свої власні спомини, пов’язані з нею – про родину, маму, бабусю чи сестер. Але особливе ставлення до хустки об’єднує всіх нас як українок, яким притаманна любов до народної прикраси-оберегу.

Для кожної українки хустка сьогодні є не просто головним убором, -  це особлива сакральна реліквія, яка пов’язує нас із нашим волелюбним героїчним народом. Народом – переможцем!

 

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92