Сьогодні, 6 грудня, з ініціативи Вінницької обласної асоціації ветеранів силових структур України та Вінницької обласної організації ветеранів України до Дня Збройних Сил України у філії Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Валентина Отамановського відбувся круглий стіл «Збройні Сили України – гарант безпеки і миру».

Учасники заходу – військовослужбовці Збройних Сил України, генерали, офіцери запасу та у відставці, активісти ветеранських громадських організацій Вінниччини.

«Сьогодні Збройні Сили України гідно виконують свою основну місію – боронять нашу державу від агресії рф. Вінницька обласна організація ветеранів України щиро вітає усіх причетних з Днем Збройних Сил України. Це свято має особливе значення для кожного ветерана, який свого часу віддав 30-ть і більше років життя військовій справі. Наразі вже не ми – ветерани, а наші діти та онуки враховуючи кращі національні військові традиції боронять українську землю від російської агресії», – зазначив у вступному слові голова Вінницької обласної організації ветеранів України Володимир Мазур.

Під час засідання круглого столу учасники обговорили історичне минуле українського війська та його вплив на сучасні збройні формування, проблематику формування Збройних Сил України у період незалежності, сьогоднішній героїзм українських захисників у війні з російським агресором, а також волонтерство як один з феноменів українського суспільства.

«Заглядаючи в історію Збройних Сил України періоду незалежні можна говорити про те, що вони, м’яко кажучи, не викликали значного інтересу у влади та громадськості. Сьогодні ж ми чітко розуміємо, що підтримувати належним чином українських військових – це гарантувати життя у незалежній та сильній державі», – відзначив голова Вінницької обласної асоціації ветеранів силових структур України Петро Бойко.

За результатами круглого столу сформовано пропозиції стосовно підняття престижу Збройних Сил України та покращення національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Пропозиції будуть передані до місцевих органів виконавчої влади як рекомендації для наступного їх впровадження на місцевому рівні.

По завершенню круглого столу, з метою вшанування пам’яті усіх хто віддав своє життя за свободу і незалежність, відбулось покладання корзин до пам’ятного знаку «Дерево Свободи» на Майдані Небесної Сотні.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92