У Тростянецькому палаці культури 8 липня пройшло громадське обговорення та презентація книги «Тростянець крізь призму часу», яка вийшла в видавничому проекті «Моя Вінниччина» (1000 книг про 1000 сіл і містечок). Автор книги - директор Тростянецького селищного комунального Центру культури і дозвілля, голова Тростянецької міжрайонної організації Спілки слов’янських письменників України Світлана Баламут.

Нагадаємо, що  серія книг цього проекту виходить коштом обласного бюджету.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання воїнів, що полягли, захищаючи Україну від російських загарбників. Патріотична частина зустрічі супроводжувалась музичним реквіємом на відому мелодію Мирослава Скорика. Вірш «Маріуполь» від авторки презентованої книги Світлани Баламут та хореографічна сценка «Безодня» у виконанні місцевого зразкового танцювального  колективу «Радість» вдало доповнили  програму заходу.

Про духовне значення історичної пам’яті у формуванні української нації зазначила у вступному слові, вітаючи книгу та її автора, голова Тростянецької територіальної громади Людмила Червонецька. Світлана Баламут отримала від керівництва громади не лише Почесну грамоту та пам’ятні подарунки, але й сертифікат на 30 тисяч гривень для видання чергової своєї книги.

Про книгу-іменинницю та її автора говорили гості з Вінниці: директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Василюк, письменники Вадим Вітковський, Михайло Каменюк, Андрій Стебелєв, Людмила Любацька.

Вадим Вітковський вручив Світлані Баламут квиток Почесного члена Вінницької обласної організації НСПУ, а бібліотеці Тростянця справжній літературний фоліант: хрестоматію з творами усіх вінницьких письменників від давніх до новітніх часів.

Михайло Каменюк повідомив учасникам зустрічі про початок виходу у світ перших книг нової серії Видавничого Дому «Моя Вінниччина» - «Твої люди, Вінниччино».

Світлану Баламут в цей день вітали численні гості Тростянця, її друзі, шанувальники таланту, адже вона не лише публіцист-краєзнавець, але й прекрасний режисер-постановник, поет, композитор і виконавець, успішний менеджер на ниві культури.

Зі сцени дарували своє мистецтво тростянчанам та гостям містечка вірні друзі Видавничого Дому «Моя Вінниччина» - талановиті виконавці із Вінниці, Тростянця та Ладижина. Також, за бажанням, учасники презентації мали можливість отримати книгу-дослідження «Тростянець крізь призму часу».

Світлини фотожурналіста Олександра Гордієвича.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92