В умовах повномасштабної війни РФ проти України громадська рада при обласній військовій адміністрації продовжує свою активну діяльність.

Головними напрямами діяльності сьогодні залишається допомога Збройним силам України, підрозділам територіальної оборони, внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території Вінницької області.

Учора, 16 червня, відбулись загальні збори громадської ради на яких було обговорено план подальшої діяльності. Збори відбувались за допомогою сервісу для організації онлайн-конференцій та відеозв’язку Zoom.

«Сьогодні ми продовжуємо працювати на перемогу України. Громадська рада підтримує наших військових на фронті, а також тих вояків, які зараз перебувають на лікуванні в медичних закладах області. Інший наш напрямок – допомога внутрішньо переміщеним особам. Ми надаємо правову допомогу переселенцям, військовим, волонтерам, вразливим категоріям населення. За можливістю вирішуємо проблеми із житлом. Намагаємось працевлаштовувати вимушених переселенців. Ми розуміємо, що лише спільними зусиллями можливо наблизити перемогу України», – зазначив голова громадської ради при обласній військовій адміністрації Пилип Прудиус.

Окрім того, громадська рада виступила з ініціативою запровадити на Вінниччині сільськогосподарську дорадчу службу. Немирівська міська територіальна громада стала пілотною громадою, де на базі ЦНАПу розпочалось формування такої служби.

За словами голови Вінницької обласної організації «Союз юристів України», заступника голови громадської ради Олексія Гончара, така ініціатива в перспективі дозволить сільськогосподарським виробникам вдосконалити свої практичні навички прибуткового ведення господарства. А це, в свою чергу, зміцнить економічний потенціал України та її продовольчу безпеку, яка надзвичайно важлива під час війни.

Діяльність громадської ради систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності громадської ради здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92