Учора, 17 лютого, у залі засідань обласної державної адміністрації відбулись загальні збори членів громадської ради при обласній державній адміністрації.

«Сьогодні у нас дуже відповідальні збори. Як усім відомо, громадська рада здійснює свою діяльність відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики». Пункт 24-й постанови передбачає затвердження річного плану роботи відповідно до якого ми працюватимемо протягом року, а також обов’язкове звітування за пророблену роботу протягом минулого року. Прошу максимального відповідально поставитись до сьогоднішнього обговорення. Усі пропозиції будуть розглянуті, а зауваження – враховані», – зазначив голова громадської ради при обласній державній адміністрації Пилип Прудиус.

Під час зборів голова громадської ради та керівники комітетів прозвітували про виконану роботу протягом 2019–2021 років.

Проєкт річного плану роботи на 2022 рік передбачає організацію та проведення круглих столів, зокрема «Незалежність України очима громадськості», «Роль жінки в державотворенні», «Спорт та фізична культура Вінниччини», а також з питань функціонування служб сільськогосподарського дорадництва у Вінницькій області, екологічного стану водних об’єктів, що використовуються для відпочинку громадян, забезпечення права людини на чисте довкілля, готовності транспортної інфраструктури області до осінньо-зимового періоду, житлово-комунального господарства до опалювального сезону, енергоефективності приватних домогосподарств, житлово-комунальної сфери та господарюючих суб’єктів Вінниччини та інших не менш актуальних соціально-економічних питань.

Заплановано проведення декількох громадських експертиз діяльності обласної державної адміністрації стосовно виконання обласних програм у 2021 році, зокрема регіональної програми розвитку та підтримки особистих селянських господарств, фермерських господарств та сільськогосподарських кооперативів, регіональної програми розвитку туристичної галузі Вінницької області (у тому числі й зеленого туризму), регіональної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2021 року, регіональної програми розвитку автомобільних доріг на 2019–2023 роки та інших програм.

Присутні на зборах члени громадської ради при обласній державній адміністрації одноголосно підтримали пропозицію голови громадської ради Пилипа Прудиуса прийняти представлений проєкт річного плану роботи на 2022 рік за основу, а керівникам комітетів доповнити його пропозиціями, що були озвучені під час зборів.

Окрім того, Пилип Прудиус вкотре наголосив, що основна робота громадської ради при обласній державній адміністрації здійснюється саме у її комітетах – і це та перевірена часом напрацьована практика, що дає свій позитивний результат.

Річний план роботи громадської ради при обласній державній адміністрації на 2022 рік та звіт про виконання плану роботи за минулий рік будуть оприлюднені на офіційному вебсайті обласної державної адміністрації у рубриці «Громадська рада» розділу «Громадянське суспільство» після їх надходження від громадської ради.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92