З метою вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності, сьогодні, 19 листопада, відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку «Дерево Свободи» на майдані Героїв Небесної Сотні міста Вінниця.

Цьогоріч відзначення в Україні Дня Гідності та Свободи відбувається під гаслом «ВІЛЬНІ ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ».

Таке гасло символізує зв’язок чотирьох знаменних віх національної історії – Української революції 1917–1921 років, Помаранчевої Революції 2004 року, Революції Гідності 2013–2014 років та нинішнього героїчного захисту громадянами України незалежності та територіальної цілісності своєї держави, геополітичного вибору українського народу.

У покладанні взяли участь керівництво області та міста, учасники АТО/ООС, військовослужбовці Збройних сил України, громадськість.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також всіх оборонців України, які загинули захищаючи рідну землю.

Захід відбувся з дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та карантинних обмежень «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

Відзначення Дня Гідності та Свободи 21 листопада – у день початку Помаранчевої революції у 2004 році і Революції Гідності у 2013 – знаменує день єдності українців та їх готовність відстоювати цілісність і незалежність своєї країни, пам’ятати усіх, хто боровся за вільну Україну у різні часи, а також реалізувати своє право самим визначати майбутнє, вірити в себе і здатність перемагати.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92