Спільними зусиллями першої заступниці голови Вінницької обласної державної адміністрації Наталі Заболотної та Вендичанської громади у селі Кукавка встановлено меморіал воякам УНР.

 «У Вендичанської громади не вистачало коштів, щоб виготовити та встановити пам'ятний знак, тому я зібрала нараду і разом з колегами знайшли інший шлях вирішення цього питання – спрямувати на Вендичанську громаду субвенцію 50 тис. грн. Але все залежало від рішення депутатів облради, тому особисто відстоювала це питання на бюджетній комісії», - зазначає Наталя Заболотна.

Пройшло вже 3 роки після перепоховання. Наприкінці 2017 року у полі між селами Кукавка і Тарасівка, що у Могилів-Подільському районі було віднайдено та ексгумовано рештки вояків УНР під час спільної пошукової експедиції Українського інституту національної пам'яті та меморіально-пошукового центру «Доля».

Громада забезпечила благоустрій та облаштування території - з місцевого бюджету виділено 15 тис. та залучено 10 тис. грн від місцевих аграріїв.

 «Нарешті цю справу доведено до кінця!Загиблих українських Героїв вшанували відповідно до християнських звичаїв та віддали належні військові почесті», - зауважила посадовиця.

Цьогоріч виповнилося рівно 100 років від закінчення Української революції 1917–1921 років – одного із найважливіших і найскладніших періодів в історії Українського народу ХХ століття.

Символічно, що саме до річниці вдалось встановити меморіал.

Тепер ми можемо гідно вшанувати воїнів УНР, які на той час були тими нечисленними, які хотіли України і боролися за неї.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92