Автор книги про минуле подільського села – Заслужений журналіст України, Голова Вінницької обласної організації НСПУ та директор Видавничого Дому «Моя Вінниччина» Вадим Вітковський.

Нове видання «Борівка.Boriwka» містить не лише історію села від найдавніших часів, а й біографії яскравих постатей, спогади борівчан, промовисті світлини та цікаві факти сьогодення.

У презентації п’ятого тому взяли участь: відома українська поетеса Ніна Гнатюк, заслужений працівник культури України Валентина Будзиган (Сторожук), фотомайстер, лауреат премії імені Михайла Стельмаха Олександр Гордієвич, член Національної спілки письменників України Микола Крижанівський, а також заслужені артисти України Лідія Остапчук, Галина Король і Олександр Остапчук.

До заходу також долучилися співробітники Видавничого Дому «Моя Вінниччина», журналісти, поети, художники, популяризатори вітчизняної історії, творчі особистості, представники Чернівецького літературно-мистецького об’єднання «Мурафські обрії», мешканці громади.  

На початку зустрічі присутні переглянули відеоролик «Дорога додому – у кожного своя», знятого 2017 року в рамках презентації третього тому історії села, визнаного тоді новим рекордом України.

Привітали автора із презентацією чергового тому про історію села голова Чернівецької територіальної громади Олена Бень і староста с. Борівки Михайло Слободянюк.

Під час заходу Вадим Вітковський передав на збереження директору місцевої школи солдатську флягу борівчанина Миколи Семенчука (1921 р.н). На думку автора книги, збереження такого артефакта в подальшому стане поштовхом до започаткування музею історії села.

За сприяння Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА 60 примірників «Борівка.Boriwka» серії «Моя Вінниччина», виданих коштом обласного бюджету, були передані  Борівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів для нагородження юних істориків і відмінників навчання.

Також книги від автора отримали колектив Борівської сільської бібліотеки, а також учні школи Іван Симончук та Аліні Комар, які вивчають історію свого роду і популяризують її. Примірник отримав і краєзнавець та археолог Олег Дідик.

Під час презентації з керівництвом громади і села обговорили кроки в напрямку об’єднання зусиль для відновлення місцевого музею.

Наприкінці заходу автор книги анонсував зміст шостого тому історії Борівки, прочитавши уривок з наступного видання.

 

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92