Сьогодні, 22 червня, в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Вінниччина долучилася до поминальних заходів.

На Європейській площі міста Вінниця відбулося покладання квітів до Меморіалу Слави та пам’ятного знаку Небесній Сотні і загиблим героям АТО за участі заступника голови облдержадміністрації Сергія Здітовецького, голови обласної Ради Вячеслава Соколового, міського голови міста Вінниці Сергія Моргунова та небайдужих вінничан.

Пам'ять жертв війни вшанували хвилиною мовчання.

На честь полеглих у роки Другої світової війни та під час бойових дій, що тривають на Сході України, пролунали автоматні залпи.

Нагадаємо, у цей день на будинках і спорудах органів та установ влади,  державних підприємств і організацій області приспущено державні прапори з чорними стрічками та внесені відповідні зміни до програм теле- і радіомовлення.

День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни засновано Указом Президента України № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року, у цей день Верховна Рада України також запровадила всеукраїнську хвилину мовчання.



Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92