Акцію «Великдень для Героїв»  Національний музей Революції Гідності  та родини Героїв Небесної Сотні започаткували у 2017 році. За роки свого існування  вона стала всеукраїнською.

На Вінниччині акція «Великдень для Героїв» проходить  вже  п’ятий рік поспіль. Сьогодні, 5 травня  Героїв вшановували на Майдані Небесної Сотні у Вінниці.

«Герої живуть до тих пір, поки про них пам’ятають,- зауважує мати Героя Небесної  Сотні Зоя Шимко,- під час Великодніх свят учасники акції розписують писанки, виготовляють паперові крашанки з  патріотичними написами та кладуть їх до пам’ятних знаків Героїям Небесної Сотні , загиблих героїв АТО  і до їх могил на кладовищах.

Ідея акції – щороку збирати разом родини Героїв Небесної Сотні, рідних героїв російсько-української війни, військових, волонтерів, відомих громадських й культурних діячів,народних майстрів і митців.

Цьогоріч, внаслідок пандемії і карантинних обмежень, формат акції дещо змінений: до неї було залучено обмежену кількість учасників. Учні Вінницького вищого професійно-технічного училища сфери послуг разом з викладачами вшанували пам'ять Героїв під час пам’ятного мітингу та прикрасили писанками скульптурну композицію «Дерево Свободи». Продовжили акцію на Алеї Героїв, куди поклали пасочки та писанки.

До акції долучились керівники  профільних департаментів області та міста, громадські активісти, матері загиблих Героїв: Тетяна Майборода – мати Героя України Дмитра Майбороди, мати Героя Небесної  Сотні Зоя Шимко та мати загиблого бійця Віталія Білоуса Людмила Білоус.

У традиціях Великодня матері Героїв частували учнів - учасників акції солодкими смаколиками та робили спільні фото на згадку.

Герої не вмирають! Вони живуть у серцях живих!

Слава Героям! Слава Україні!

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92