Сьогодні, 29 квітня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації відбулася презентація новітнього проєкту з розвитку інфраструктури територіальних громад Вінниччини «Урбан експедиція» громадської організації «U7 urban studio».

Проєкт став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«У результаті децентралізації з’явилися територіальні громади, що мають різні ресурси, цілі та можливості, певний рівень економічного розвитку. Так, виникає питання стосовно пріоритетності та напрямів розвитку громади. Різний розвиток інфраструктури в населених пунктах потребує збалансованого просторового розвитку, та є дуже складним і важливим завданням. Наш проєкт має на меті розробити оптимальний для конкретної громади сценарій просторового розвитку з огляду на потенціал та можливості, а також врахувати наявні ризики та зовнішні фактори, що заважають чи можуть стати на заваді розвитку територіальної громади», – зазначив голова громадської організації «U7 urban studio», керівник проєкту Сергій Яківчук.

«Головне завдання проєкту – дослідження існуючого стану територій, розроблення покрокового механізму їх просторового розвитку та напрацювання відповідних рекомендацій стосовно подальшого розвитку. В рамках реалізації проєкту буде здійснено збір вихідних даних та візуальний огляд громад, які виявлять бажання взяти участь у проєкті. На основі отриманої інформації про існуючий стан ми аргументовано оберемо одну територіальну громаду для якої буде розроблено SWOT-аналіз, здійснено дослідження інфраструктури, секторальне дослідження, яке включатиме огляд інклюзивності будівель та споруд, роботу з пам’ятками історії та культури. Напрацьовані рекомендації будуть враховуватися у подальших проєктах з розвитку територіальних громад Вінниччини», – відзначила голова громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія», координаторка проєкту Людмила Нецкіна.

Анкета для залучення громад до конкурсу знаходиться за посиланням: https://forms.gle/txACzwdugGb95ino6. Заявки приймаються до 10 травня 2021 року.

Також нагадаємо, що інформаційний супровід усіх проєктів-переможців конкурсу здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.


Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92