Сьогодні, 26 квітня, на Вінниччині вшановують героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Багато з них є членами міських громадських організацій, зокрема, «Союз-Чорнобиль Україна», з якими сьогодні з нагоди 35-х роковин трагедії провели зустріч заступник Вінницького міського голови Галина Якубович та директор Департаменту інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

Також під час заходу було передано естафету «Чорнобильска трагедія: подвиг, пам’ять, майбутнє…», яка, нагадаємо, стартувала 16 квітня 2021 року в обласній державній адміністрації за участі ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, представників чорнобильських громадських організацій та засобів масової інформації Вінниччини.

У рамках заходу символічний пам’ятний знак та тематичний альбом «відвідав» Вінницький, Хмільницький, Жмеринський, Могилів-Подільський, Тульчинський і Гайсинський райони, де був наповнений різноманітними тематичними матеріалами: пам’ятними фотографіями та згадками ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні ж пам’ятний знак і альбом передано до Вінницької міської громадської організації «Союз-Чорнобиль Україна», яку очолює Михайло Ястремський – відомий на Вінниччині журналіст, письменник, викладач-філолог, офіцер, який був у складі першого обласного зведеного загону пожежників-ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Згодом, саме він зі своїми побратимами стояв біля витоків міської ГО «Союз-Чорнобиль Україна», яку очолює сьогодні. Організація активно співпрацює з органами державної влади та місцевого самоврядування, а також іншими організаціями громадянського суспільства Вінниччини.

Згодом ці атрибути буде передано до Вінницької обласної ГО «Союз-Чорнобиль Україна», а фінал акції буде ознаменований їх передачею до Вінницького обласного краєзнавчого музею як символ еволюції людської пам’яті про наймасштабнішу техногенну аварію, яка змусила людство переосмислило своє ставлення до «мирного» атому, та використовуватимуться під час освітнього та виховного процесів.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92