35 років тому сталася ця страшна техногенна катастрофа, наслідки якої усе людство переживає і досі… Немає жодної сфери нашого життя, яка б не відчула проблем від нехлюйського ставлення до «мирного атому»: за екологічними наслідками аварія на ЧАЕС перейшла у трагедію планетарного масштабу, адже радіоактивним цезієм було забруднено майже 75% території Європи.

Сьогодні на Вінниччині проживає понад 4 тисячі осіб, які першими опинилися у «ядерному пеклі» Чорнобиля, і одразу прийняли насебе цей удар. Це пожежні, військові, медики, правоохоронці, цивільні особи-добровольці. Сьогодні ми їх називаємо «чорнобильці-ліквідатори», і вшановуємо їх подвиг дякуючи за те, що жертвували своїм здоров`ям заради життя інших,І вшановуємо пам`ять тих, хто не шкодував себе того далекого весняного дня, хто став жертвою «атомного горнила».

З нагоди 35-их роковин Чорнобильської трагедії сьогодні у Вінниці на меморіалі «Героям-чорнобильцям» відбулись поминальні заходи і покладання квітів до пам`ятника жертвам цієї катастрофи. В заході взяли участь учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, члени їх родин, особи, які були переселені з зони відчуження. Поклали квіти до пам`ятника голова облдержадміністрації Сергій Борзов та голова обласної Ради В`ячеслав Соколовий разом із своїми заступниками, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський,  представники органів державної влади та місцевого самоврядування міста й області, духовенства, активісти Вінницької міської та обласної громадських організацій «Союз Чорнобиль України», інших громадських організацій.

Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто поклав свої життя під час ліквідації аварії на ЧАЕС.

Роки після аварії минають, а пам`ять про героїв, які врятували світ має зберігатись у нашому сьогоденні і у нашій історії… Маємо шанувати їх та зробити все, щоб таке лихо більше не повторилося.

        

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92