У рамках обласної естафети пам’яті «Чорнобильська трагедія: подвиг, пам'ять,майбутнє», громаді Жмеринки передали символічний пам’ятний знак та альбом, який містить спогади ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Естафета проводиться з метою вшанування відваги людей, які 35 років тому першими прийняли на себе виклик страшної катастрофи і протистояли наслідкам аварії в Чорнобилі.

Сьогодні, 20 квітня, заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Богдан Зубчик передав символічний знак та книгу голові Жмеринської райдержадміністрації Інні Цимбал та голові Жмеринської районної ради Анатолію Бешлею.

Цього дня біля меморіалу пам’яті ліквідаторам Чорнобильської трагедії зібралися представники Жмеринської міської ради, Жмеринської та Хмільницької райдержадміністрації, Жмеринської районної ради та міськрайонної організації «Союз Чорнобиль України».

Хвилиною мовчання присутні вшанували подвиг полеглих героїв.

Голова Жмеринської міськрайонної організації «Союз Чорнобиль України» Галина Варлахова подякувала присутнім, які долучились до естафети та наголосила, що навіть з плином років події 26 квітня 1986 року не зітруться із пам’яті, адже ця дата змінила життя цілого покоління.

Герої-ліквідатори родом зі Жмеринки доповнять пам'ятний альбом своїми спогадами та передадуть естафету наступним районам області. Обласна естафета триватиме до 26 квітня 2021 року

Після завершення мітингу-реквієму, в пам’ять усіх ліквідаторів катастрофи, пролунала символічна пісня, а всі присутні поклали квіти до підніжжя меморіалу.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92