Міжнародні спортивні заходи:      

  1. З 28 лютого до 07 березня в м.Дубаї (ОАЕ) відбувся Кубок світу з парапауерліфтингу, в якому взяли участь понад 180 спортсменів з 32 країн  світу. Вихованка КЗ "Вінницький регіональний центр "Інваспорт" Мар'яна ШЕВЧУК у ваговій категорії до 55 кг виборола дві срібні медалі з результатом 205кг та в категорії ТОТАL (по сумі трьох спроб). Тренер Іван Чупринко.

Це відбірковий етап до Паралімпійських ігор, які відбудуться у Франції 2024 року. 

  1. З 06-10 березня пройшов у м.Принц Джордж (Канада) чемпіонат світу з пара біатлону, в якому взяли участь спортсмени з 11 країн світу.

  Спортсмени Вінницького регіонального центру «Інваспорт» додали до скарбнички національної збірної команди України 4 медалей – 2 золоті та 2 бронзові нагороди.

Казік Олександр разом зі своїм гайдом та тренером Сергієм Кучерявим, клас спортсменів з порушеннями зору – 2 золота,  1 бронза.

Вовчинський Григорій (клас стоячи) – 1 бронза;

Ірина Буй посіла 5 і 6 місце серед спортсменів у ураженнями опорно-рухового апарату.

 З 08-10 березня у м.Кракові (Республіка Польща) відбувся Міжнародний турнір «Під Вавелем» зі спортивної акробатики та зі стрибків на акробатичній доріжці. У турнірі брали участь понад 550 атлетів з восьми країн. Команду Вінницької області представляло 14 спортсменів.

Результати турніру - стрибки на акробатичній доріжці:

1 місце -  Кравчук Діана та  Обертинська Анастасія;

2 місце -  Кобилянський Олександр;

3 місце-Коцута Анастасія, Белінський Максим та Шмаль Олександр; 

Тренери:  Баннікова Людмила та  Пінчук Ірина.

Спортивної акробатики: 

1 місце - чоловіча пара (11-18) Мазепа Даніїл та Іваненко Олександр;

2 місце-жіноча група (13-19) Підкожна Катерина, Антощук Маргарита, Борщевська Аліса.

Тренер: Ровенчак Валентина.

  1. З 05 - 11 березня в м.Вроцлав (Республіка Польща) проходили міжнародні змагання зі стрільби кульової, в якому брав участь вінничанин - Павло Крепосняк, де посів 7 місце при загальній кількості учасників понад 60 осіб.

Всеукраїнські спортивні заходи:

  1. З 01 по 10 березня у м.Львів відбувся чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат у віковій категорії до 10 років. Змагалися шахісти з 15-и областей. На старт вийшли 64 юнаків та 30 дівчат.

7-ми річний вінничанин Артем Кучер виборов бронзову нагороду з швидких шахів.

  1. З 01 по 06 березня у м.Ужгород відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат U15.

За підсумками змагань відзначилася спортсменка Вінницької області Валерія Іжаківська, яка посіла 2 місце у вазі до 66 кг. Тренер Важа Даіаурі.

  1. З 05 по 09 березня на Київщині, у м.Біла Церква проходив чемпіонат України з боксу серед учнів, присвячений пам'яті захисника України Олександра Марченка. В турнірі брали участь понад 250 учасників. Вінниччину на цих змаганнях представляли 16 юнаків під керівництвом старшого тренера збірної Вінницької області - Дениса Осадчука. Наші боксери вибороли дві золоті та чотири бронзові медалі, а нашого Максима Ярового організаторами було нагороджено спеціальним призом, як одного з чотирьох кращих боксерів турніру.

ЗОЛОТО

42-1кг - Максим Яровий

42-2кг - Максим Віняр

БРОНЗА

38 кг - Максим Остапчук

44 кг - Дмитро Паньков

52 кг - Андрій Захарчук

63 кг - Дмитро Вертипорох.

  1. У Вінниці, 05-07 березня, пройшли зональні змагання Кубку дівочої ліги з футболу U-14.

Збірна команда Вінницької області (де у складі футболістки з Вінниці, Шаргорода, Козятина, Демківки і Літина) посіла перше місце і вийшла до півфінального етапу Кубку дівочої ліги з футболу U-14. Півфінальні ігри пройдуть 12-14 березня у Львові. 

  1. З 08 по 10 березня у місті Біла Церква відбувся чемпіонат України з велосипедного спорту (крос). Участь у заході взяли 220 учасників з 20 команд України.

Вихованці МДЮСШ №3 вибороли місця в груповій гонці: 

  • місце - Любава Погоріла (мол. дівчата);
  • місце - Владислав Макаров (юніори); 
  • місце - Ілля Ржепко (чоловіки).

 

  1. З 08 по 10 березня в м. Хотин, Чернівецької області відбувся чемпіонат України з хокею на траві в приміщенні  серед юнаків 2014-2015 р.н.   В чемпіонаті взяли участь 9 команд. Результати змагань наших команд:

2 місце -"Авангард -1" м. Калинівка; 

3 місце - ОСДЮСШОР"Олімпія -1" м. Вінниця. 

У команді «Авангард-1» Семчика Макара було визнано «Кращим Нападником», а Кирилюка Даніель «Кращим Воротарем».

  1. 08-10 березня в м. Сарни (Рівненська область) відбувся чемпіонат України (західна зона) з боротьби греко-римської U-17. Команда МК ДЮСШ "Вінниця "(м.Вінниця, СК "Лідер ") здобула 5 нагород:

1 місце - Ростислав Марценюк 51кг, 

2 місце - Данило Калінчук 65кг та Денис Бернада 110кг ,

3 місце - Арсеній Дишлов 71кг та Владислав Снісарчук 92кг. 

  1. 09-10 березня, м. Луцьк, відбувся чемпіонат України з тхеквондо ВТФсеред кадетів, молодших юнаків та дівчат, де взяли участь 650 учасників з усієї України. Блискучі результати показали вихованці Вінницької області, які вибороли 30 нагород: 7 золотих, 13 срібних та 10 бронзових.
  2. 09 - 10 березня, у місті Житомир, проходив традиційний Всеукраїнський турнір з волейболу «Весняні канікули» серед дівчат 2008- 2010 р.н. і молодші. Наша команда у фінальній грі виборола перемогу у команди "ДВК Полісянка м.Житомир" з рахунком 3-0 та зайняла перше місце.

Кращою зв'язуючою турніру визнано Корнійчук Дар'ю. 

  1. 11 березня, в м.Чернівці, відбувся чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд 2023-2024.

За підсумками  змагань, ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» поступається ВК «Буковинка» з рахунком 0:3.

  1. З 05 по 12 березня, у місті Києві відбувся чемпіонат України зі стрільби кульової (у приміщенні) серед спортсменів з порушеннями слуху. 

Золоту нагороду змагань серед жінок виборола Софія Оленич вихованка Вінницького регіонального центру "Інваспорт".

Тренер спортсменки Заслужений тренер України Денис Мустафаєв.

  1. З 10-17 березня, у м. Вінниця проходить чемпіонат України з боксу серед юніорів та юніорок 2008-2009 р.н., в якому змагатимуться 448 учасників та учасниць з усіх куточків країни. Команду Вінниччини представляють 27 хлопців та 5 дівчат.
  2. З 08 по 14 березня у смт. Воловець, Закарпатської області проходив чемпіонат України з армрестлінгу серед дорослих, молоді, юніорів.

Представники збірної команди Вінницької області показали достойні результати та увійшли до складу Національної збірної команди України.

Чемпіонами та призерами України стали:

Коломієць Олександр (1-місце молодь, 2-місце дорослі)

Корольчук Олександр (2-місце дорослі)

Семенюк Андрій (2-місце молодь)

Яремчук Вʼячеслав (2-місце юніори).

Марухно Владислав (3-місце юніори).

Тренер Микола Торохтій.

  1. 08-10 березня в м. Буча відбувся Всеукраїнський турнір з гімнастики художньої «ГАРІ ПОТЕР КАП». Наші юні гімнастки вибороли призові місця:

1 місце - Полєтаєва Кіра, Таранюк Віолетта;

2 місце - Токан Марія, Рійчук Єва, Рубіна Марія, Христюк Ангеліна;

3 місце - Дмитрашина Єлизаветта.

Керівник Оксамитна О.І.

Обласні спортивні заходи:   

      

  1. 09-10 березня у м. Вінниця відбувся чемпіонат області з класичного жиму лежачи серед всіх вікових груп. У змаганнях взяли участь 95 учасників з 8 територіальних громад. Результати змагань:

1 місце – Вінницька ТГ, 2 місце – Немирівська ТГ, 3 місце – Барська ТГ.

За підсумками змагань сформована збірна команда області для участі у чемпіонаті України.

  1. 09-10 березня у м. Вінниця пройшов чемпіонат області з боротьби вільної серед чоловіків та жінок до 23 років. У змаганнях взяли участь близько 90 учасників із 7 територіальних громад. За результатами змагань сформували збірну команду області для участі у чемпіонаті України, який відбудеться 16-17 березня у м.Луцьк.
  2. З 05 до 31 березня в м. Вінниця проводиться чемпіонат області з баскетболу серед чоловічих команд, 2 та 3 тури у двох Дивізіонах А і Б. Загальна кількість команд - 16.

Інші заходи:

  1. Комунальний заклад Вінницький обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» на базі Комунального закладу «Жмеринський ліцей №3» у березні провели наступні заходи:
  • «Козацькі розваги» серед учнів 5-7 класів (у спортивних естафетах (по бажанню) взяли участь 166 дітей);
  • «Веселі старти» (флорбол) для учнів 6 класів (до участі доєдналося 50 дітей).

        Також провели ще один захід у Дошкільному закладі № 4 «Вишенька» м.Жмеринка. Близько 30 дітей грали у флорбол та цікаві естафети.