Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги. Черговий етап змагань з баскетболу серед дівчат відбувся 22 лютого. За першість з баскетболу змагалися ліцеї Жмеринської  територіальної громади у спортивній залі КЗ «Жмеринський ліцей №6».

За результатами змагань:

І місце - посіла команда дівчат Жмеринського ліцею №5;

ІІ місце - Мартинівського ліцею;

ІІІ місце - Жмеринського ліцею №2.

Міжнародні спортивні заходи:      

  З 26 лютого до 03 березня угорський Дьєр прийматиме чемпіонат Європи з кульової стрільби (пневматична зброя, 10 м), де буде розіграно не лише нагороди, але й ліцензії на Ігри у Парижі-2024. У складі збірної України виступатиме і представник Вінниччини Олег Царьков. 

  23-25 лютого, у м. Реймс (Франція) проходив чемпіонат світу у приміщенні з легкої атлетики серед осіб з порушеннями розумового і фізичного розвитку. У змаганнях беруть участь спортсмени 9 країн, у тім числі – 15 пара атлетів України, із них один представник Вінниччини.

   Антон Комаровський – вихованець обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортшколи олімпійського резерву з легкої атлетики, на дистанції 1500м прийшов четвертим, 5 місце на дистанції 3000м під час чемпіонату світу. Але вже наступного дня у складі естафетної команди (4×400м) Антон здобув срібну нагороду.

 Всеукраїнські спортивні заходи:

   18-24 лютого, в м. Коломиї Івано-Франківської області відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу серед дорослих. Вінничанин Віталій Коломієць підтвердив статус найсильнішого пауерліфтера України. Він знову став чемпіоном країни у ваговій категорії до 83 кг!

  18-22 лютого, львівський велотрек приймав Кубок України/трек серед чоловіків та жінок та Чемпіонат України зі спринтерського омніуму серед юнаків, дівчат, молодших юнаків та молодших дівчат з велосипедного спорту. За підсумками змагань вінничани вибороли нагороди:

Єлизавета Могир – 1 місце – гіт 500 м з/м (жінки) 

                                   2 місце - командний спринт (жінки)

Андрій Розгонюк -   2 місце - гіт 1000м з/м (чоловіки) 

                                    3 місце - командний спринт (чоловіки)

Олександр Сметанюк - 3 місце - командний спринт (чоловіки)

Тренер: Пастернак В.М.

   22-24 лютого, у м.Києві відбувся чемпіонат України з дзюдо серед кадетів до 18 років. Нашу область на чемпіонаті країни представляли 17 дзюдоїстів при загальній кількості учасників змагань більше 600 спортсменів з 23 регіонів України.

Дві бронзові нагороди Вінниччині здобули:

Артем Зімін – вихованець Вінницької ДЮСШ №5, переміг вісім сутичок і посів 3 місце у ваговій категорії 60 кг та потрапив до складу національної збірної. Тренери: Олег Бузовський і Володимир Бєліков.

Карина Медончак з Шаргорода, теж посіла 3 місце у вазі 40 кг.

   22-24 лютого, у Вінниці пройшли всеукраїнські змагання та відкритий турнір “Vin acro Cup” зі спортивної акробатики. В них взяли участь 150 спортсменів з 9 регіонів України. Вінниччину представляли 30 атлетів — чоловічі, жіночі та змішані пари, це вихованці Комунального закладу «Вінницька обласна дитячо-юнацька спортивна школа із складно-координаційних видів спорту», які вибороли 28 медалей (19 золотих, 7 срібних та 2 бронзових).

    На спортивний захід завітали перший заступник начальника ОВА Наталя Заболотна та представник Відділення Національного Олімпійського комітету України Вінницької області Сергій Плітхта.

  З 23-25 лютого, у Вінниці відбувся чемпіонат України з таеквон-до І.Т.Ф. серед юнаків, юніорів, дорослих та ветеранів. Дані змагання є останнім етапом відбору на чемпіонат Європи, що відбудеться 15-22 квітня у м.Копер (Словенія).

  На спортивну подію з’їхалися спортсмени з 19 областей країни, загальна кількість учасників 565 осіб. Нашу область на чемпіонаті країни представляли 80 таеквандистів, яким вдалося здобути 35 нагород різного ґатунку. У перший змагальний день на п'єдестал піднялись 17 таеквондистів, у другий – 12, а у третій – 6.

  23 лютого у м. Львів відбувся Кубок України з легкої атлетики у

приміщенні. У змаганнях взяли участь 171 спортсмен з 21 регіону держави.

В особистому заліку спортсмени області показали наступні результати :

1 місце

Войтюк Василь біг 800 м - МДЮСШ № 1 тренер Юнаш В.В.

Сосницький Ілля біг 3000 м – ШВСМ тренер Сарафинюк П.Я.

2 місце

Подоляк Валентина – штовхання ядра – ШВСМ тренер Дідик Т.М.

3 місце

Манжос Роман біг 60 м з/б–ВСДЮСШОР тренер Апостол-Шаповал І.В.

 

  22-24 лютого, у м.Бровари, пройшов зимовий чемпіонат України з плавання серед юніорів та юнаків. У змаганнях взяли участь спортсмени з 21 регіона держави. Збірну команду Вінницької області представляли 11 учасників.

  Бронзову медаль завоювала Євгенія Стукова (200м. вільним стилем) серед дівчат. Тренери Людмила Шевчук та Юрій Сизов.

   25 лютого у м.Одеса, вінничани вибороли одинадцять медалей (з яких: 3 золотих, 4 срібних та 4 бронзових) на Всеукраїнському турнірі з боротьби самбо пам'яті Сабірова В М.

        Результати змагань:

1місце - Малюта Оксана

1місце - Смолій Юлія

1місце - Мрочко Артем

2місце - Малюта Карина

2місце - Гуменний Максим

2місце - Клімова Світлана

2місце - Войналович Єва

3місце - Гуменний Володимир

3місце - Малюта Аміна

3місце - Вербицький Кирило

3місце -.Барабаш Анна

  Спортсмени КЗ "Вінницька обласна дитячо-юнацька спортивна школа із складно-координаційних видів спорту" взяли участь у Чемпіонаті України та відкритих Всеукраїнських змаганнях серед вікових груп «Меморіал Костянтина Венгеля» зі стрибків на акробатичній доріжці . А саме з 20 - 23 лютого у м. Києві члени збірної команди області показали неймовірні результати!

 Результати змагань:  

(Команда чоловіків) –  3 місце:

Кондратюк Артем 

Кондратюк Сергій 

Нєфєдєв Михайло 

Куфтєй Матвій

Всеукраїнські змагання: 

Павленко Олександра - 4 місце 

Белінський Максим - 4 місце 

Чемпіонат України - 8 місце  Обертинська Анастасія 

Тренера : Баннікова Людмила Олександрівна, Пінчук Ірина Геннадіївна.

Обласні спортивні заходи:   

  Нещодавно в м.Вінниця, пройшли фінальні змагання чемпіонату області з баскетболу серед юнаків 2007 р.н. та молодших. У змаганнях взяли участь 4 команди, які у свої групах (зональних змаганнях) посіли  призові місця.   Результати змагань:

1 місце - ДЮСШ «Колос» (м.Бар);

2 місце - МСДЮСШОР з баскетболу (м.Вінниця);

3 місце - ДЮСШ (м.Липовець);

4 місце - ДЮСШ (м.Оратів).

  22-23 лютого в спортивній залі СК "Аква-Він" пройшов чемпіонат Вінницької області з гандболу серед дівчат та  юнаків 2009  р.н. та молодші.

У змаганнях брали участь 4 команд дівчат та 6 команд юнаків. 

Результати змагань серед дівчат:

1 місце - ОТГ м.Вінниці,

2 місце – МДЮСШ №3,

3 місце-Умань1  та  4 місце-Умань2. Тренер-викладач Патлатюк І.В.     

Серед юнаків:

  • місце - ОТГ м.Вінниці,
  • місце – МДЮСШ №3,
  • місце - м. Умань1, 4 місце - м. Томашпіль1, 5 місце - м.Умань2
  • місце - м. Томашпіль2. Тренер- викладач Чурбаков Ю.О.

  24 лютого, м. Вінниця, СК "Колос" відбулися змагання з легкої атлетики  у приміщенні, а саме: Відкрита першість СДЮСШОР (2011-2012 р.н.) та Відкрита першість МДЮСШ №1 (2013-2014 р.н.).

У змаганнях взяли участь понад 300 вихованців Вінницької СДЮСШОР, Вінницької МДЮСШ-1, ДЮСШ Бару, Жмеринки, Калинівки, Козятина, Літина, Мурованих Куриловець, Немирова, Тульчина, Хмільника, Бердичева.

За підсумками змагань сформована збірні команди спортивних шкіл для участі у чемпіонаті України серед ДЮСШ та СДЮСШОР з двоборства у приміщенні.

  23-24 лютого, у Вінниці, проведений чемпіонат області з сумо серед молоді до 23 років та юнаків до 15 років. У змаганнях взяли участь понад 70 учасників у складі 5 команд. За підсумками змагань сформована збірна команда області для участі у чемпіонаті України.

  З 23 до 25 лютого в Могилів-Подільський, відбувся Кубок області з шахів «Могилів-Подільський-2024».  В змаганнях брали участь 62 учасника з Вінниці, Вінницького р-ну, Козятина, Калинівки, Жмеринки, Липовця, Тульчина,  Могилева-Подільського. Результати змагань:

1 місця - Роєнко Артур (Жмеринка),

2 місце-Саріван Мірча (Отачь, Молдова),

3 місце-Горобець Андрій (Могилів-Подільський).

  24 лютого, у м.Вінниці,  відбувся чемпіонат області з боротьби греко-римської серед дорослих U23 Наші спортсмени показали гідну боротьбу та завоювали 17 медалей, із них: 7 золотих, 5 срібних та 5 бронзових.

24-25 лютого проходив чемпіонат області з волейболу серед дівчат 2008 р.н. В змаганнях брали участь 11 команд. Результати фіналу:

1 місце – команда «Авангард» м. Калинівка,

2 місце – команда МДЮСШ №3 м.Вінниця.

Інші заходи:

  24 лютого в Теплицькій територіальній громаді був проведений турнір з волейболу пам’яті першого директора Теплицької ДЮСШ Гижка Валентина Харитоновича та на підтримку ЗСУ.

Федерація волейболу Гайсинського району також доєдналася до проведення турніру.

В турнірі взяли участь молодіжні та ветеранські команди з м.Умань, смт.Теплик , смт.Тростянець та  команда ОДЮСШ з м.Вінниця.

  25 лютого, на власній базі вінницька команда «Нива» провела черговий контрольний поєдинок та здобула перемогу над «Базисом» (Умань)- з рахунком 7:0.

  Вихованці Бойового Гопака «Шаблезуб» зі Жмеринки вибороли 16 медалей на Відкритому чемпіонаті з Бойового Гопака у місті Хмельницький, і вже готуються до всеукраїнських змагань. Участь в обласному турнірі взяли понад 100 учасників. Честь нашої області захищали 18 вихованців Школи Бойового Гопака, що діє при Жмеринському ліцеї №2. Тренер Олександр Даців.

  У Жмеринському ліцеї №3, 23 лютого, фахівці Вінницького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провели захід «Веселі старти» для учнів 4 класів. До участі доєдналося 40 дітей.  Ретельно дібрані комплекси естафет  із різноманітною руховою активністю вже не вперше Центром проводяться серед учнів Жмеринського ліцею №3.