15 лютого у Вінницькому обласному художньому музеї відбулась презентація виставки «Маріуполь. 86 #наживо» до 2-ї річниці від початку повномасштабного вторгнення рф.
    24 лютого 2022 року війна увірвалась в життя мільйонів українців, розділивши його на «до» і «після». Хтось був змушений покинути свій дім чи країну, хтось опинився під бомбами чи в окупації, хтось узяв до рук зброю, хтось присвятив своє життя допомозі іншим. Ця виставка  про українців, мужнє місто Маріуполь, про його життя «до» і «після» .
   На світлинах місто, яке оборонялось довгих 86 днів - «Азовсталь», Маріупольський драматичний театр і напис «діти», як свідчення того, що метою російської агресії є не просто загарбання територій, а знищення української національної ідентичності. Світлини та інформація, презентовані на виставці, є доказом незламності, стійкості, любові, віри, надії, відваги українців, які протистоять злу, руйнуванню та брехні.
  Виставка розповідає і про те, як світ спостерігав через соціальні мережі за подіями під час блокади Маріуполя російськими військами, що тривала з 24 лютого по 20 травня. Цей проєкт дуже важливий, адже він говорить нам про мужність, відвагу, самопожертву, стійкість духу українського народу.
   Під час відкриття виставки було продемонстровано фільм «Маріуполь.
Невтрачена надія». Віримо, що повернемо всі наші міста і села, відбудуємо нову Україну, котра буде памʼятати, яка ціна заплачена за її незалежність.