Днями, у спорткомплексі «Здоровꞌя», відзначили найкращих спортсменок Вінницької обласної федерації з художньої гімнастики за 2023 рік. У заході взяла участь Перший заступник голови обласної державної адміністрації Наталя Заболотна, яка зазначила: «Безсумнівно, це є подією, на котру чекають. Це своєрідне підбиття підсумків, оцінка власних результатів, можливість продемонструвати свої найефектніші показові номери та чітко поставити плани на 2024 рік».

  Відзнаку отримала найкраща гімнастка Вінниччини, член Національної збірної команди України, чемпіонка та призерка Кубків тa чемпіонатів України, учениця Вінницької школи вищої спортивної майстерності Лейла Юсіфзаде.

  Нагородили членів збірної команди Вінницької області, які впродовж року відстоювали честь нашої області на змаганнях різного рівня.         

  На початку нового року зроблений check-up позицій українських атлетів у світовому рейтингу, адже у 2024-му нас чекають Олімпійські Ігри у Парижі,  

    Серед світових лідерів українські метальники, серед яких штовхальник ядра, вінничанин Роман Кокошко.

Роман 18-й у світовому рейтингу   (1270 очок). Його SB 21,84 – 15 місце у міжнародному топ-листі.

Сподіваємось на здобуття  спортсменом олімпійської ліцензії на найближчому чемпіонаті Європи, який відбудеться в червні місяці поточного року в м. Рим (Італійська Республіка).

 Міжнародні спортивні заходи:    

  З 12 по 14 січня в словенському місті Руше відбулися міжнародні рейтингові змагання Гран-Прі зі стрільби кульової.  Україна була представлена п'ятьма стрільцями, які боролися за нагороди у пневматичних видах зброї. Серед членів збірної України брав участь вінничанин Олег Царьков – заслужений майстер спорту України зі стрільби кульової.

  13-21 січня, в м. Валенсія (Іспанська Республіка), проходить фінальний олімпійський відбірковий турнір з хокею на траві, в якому бере участь національна збірна команда України, у складі якої виступають вінничани.

  14 січня збірна команда України, нажаль, поступилась команді Ірландії з рахунком 1:5.

      Всеукраїнські спортивні заходи:

  12-14 січня, м. Львів, відбувся командний чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні серед юнаків. У змаганнях взяли участь 274 учасники з 23 регіонів держави. Вінниччину представляли на цих змаганнях 13 спортсменів.

Збірна області у командному заліку посіла 12-те місце.

 12 січня, у  м.Львів проходили 25-ті міжнародні змагання з легкої атлетики зі стрибків у висоту " Меморіал О. Дем'янюка".  Команда вінницьких спортсменів здобула «золото» та «бронзу» на цих змаганнях:

Анна Шарун виборола 1 місце у віковій групі 2009-10рр.н., вона вихованка козятинського тренера Володимира Галицького.

3 місце у Аліни Самойленко з Вінниці, яку тренують тренери СДЮСШОР з легкої атлетики Павло Дмитревський та Сергій Козловський.

Обласні спортивні заходи:

       09-10 січня,  в м. Вінниця (СК "Колос"), відбувся чемпіонат області з легкої атлетики в приміщенні серед дорослих спортсменів. У змаганнях брали участь 150 спортсменів, сформована збірна команда області для участі у змаганнях вищого рівня.

   12-13 січня,  в м. Вінниця (СК "Колос"), пройшов чемпіонат області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2007-2008, 2009-2010 р.н. та молодших, відкриті змагання "Кубок Поділля", до 105-ї річниці проголошення «Акту злуки», Дня Соборності та Свободи України.

  У змаганнях взяли участь 200 спортсменів з 10 спортивних шкіл області, Кіровоградської, Хмельницької та Житомирської областей. Сформовані збірні команди області зі спортсменів відповідних вікових груп.

  13 січня, в м. Вінниця (СК "Колос"), відбувся чемпіонат області з пауерліфтингу серед спортсменів усіх вікових груп.

Чемпіонат області з пауерліфтингу зібрав представників всіх вікових груп — юніорів, юнаків і чоловіків. Загалом за медалі змагалися 75 спортсменів з 6 територіальних громад.

    За підсумками змагань у командному заліку: 1місце - Вінниця, 2місце -Немирів, 3 місце- Бар.

  Чемпіоном змагань став майстер спорту міжнародного класу Віталій Коломієць, срібний призер чемпіонату світу 2023 року. Він змагався у ваговій категорії до 93 кг. Готував спортсмена до змагань тренер-викладач, ЗМСУ з пауерліфтингу, рекордсмен та чемпіон Світу Іван Чупринко.

А 16-річний вінничанин Ярослав Созда став чемпіоном серед юнаків у вазі до 83 кг. У становій тязі підняв 190 кг, у жимі набрав 110 кг, у присіданні зі штангою – 170 кг.

Інші заходи  

  В грудні 2023 року у найсильнішій волейбольній лізі світу – польській «Плюс-Лізі» - відбувся черговий тур. Львівські «Барком-Кажани» здолали сильний «АЗС» Ольштин. За підсумками туру діагональний «кажанів» Василь Тупчій, який народився та починав займатися волейболом у Копайгороді на Вінниччині, а продовжував свою волейбольну освіту у «Вінницькій обласній СДЮСШ», був включений адміністрацією «Плюс-Ліги» до традиційної «Збірної туру».

   Команда вінницької МСДЮСШОР здобула першість на фестивалі з міні-баскетболу, який нещодавно пройшов у Івано-Франківську. Юні подоляни виграли чотири матчі із чотирьох. Другою стала команда Ужгороду. Фестиваль тривав чотири дні. В ньому взяли участь 150 дітей у складі десяти команд. Вік учасників не перевищував десяти років.

   Нещодавно у спортивному залі Хмільницької дитячо-юнацької спортивної школи (ДЮСШ) відбувся відкритий Новорічний турнір громади з вільної боротьби серед юнаків.

  У змаганнях взяли участь 95 спорсменів - вихованці Хмільницької ДЮСШ, спортсмени з міст Хмельницький, Олевськ Житомирської області, Бердичів, Тульчин, Бар, с. Ободівка Тростянецької територіальної громади та с. Кирнасівка Тульчинської територіальної громади.

  13 січня у смт Бродецьке в Хмільницькому районі відбувся Традиційний волейбольний турнір до 80-ї річниці визволення Бродецького та на підтримку Сил Оборони України. У турнірі взяли участь 3 молодіжні та 2 ветеранські команди: "Молодь-Бродецьке-1", "Молодь-Бродецьке-2", Глуховецької ДЮСШ (тренер Сергій Стецюк), "Ветерани-аматори" Козятин та "Ветерани Бродецького".

 13 січня у Теплицькій територіальній громаді пройшов перший тур відкритої першості Федерації волейболу Гайсинського району серед чоловіків 50+. Зустрічалися команди Ободівки, Теплика, Ладижина, Крижополя та Ольгополя.

 14 січня у смт.Літин відбувся обласний турнір Vinnytsia futsal regional cup серед юнаків 2014 року народження. Команда Бершадської  ДЮСШ "Ровесник" зайняла друге місце із вісьми команд. Кращим гравцем турніру визнано голкіпера ДЮСШ Даніїла Цимбалюка.