За дорученням голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова Перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна у відділенні НОК України  у Вінницькій області проведено нараду з керівниками обласних спортивних шкіл.

Міжнародні спортивні заходи:   

 27 листопада – 05 грудня, в м. Білосток (Республіка Польща), проходять міжнародні змагання зі стрільби кульової «Відкритий калібр Польщі», де Вінниччину представляли троє спортсменів: Олег Царьков, Дар’я Волошина, Дарина Лєбєдєва.  

  Вінничанин Олег Царьков у вправі ГП-мікст (гвинтівка пневматична, 10м., змішана команда) здобув СРІБНУ нагороду з представницею м. Херсон Дар'єю Дудкою (Тихова).

  У вправі ГП-6 (пневматична гвинтівка, 10м., 60 пострілів) Олег у фінальній боротьбі здобув БРОНЗОВУ нагороду.

  Тренери Олега: ЗМС Леся Леськів, ЗТУ Віктор Щерба.

  01-03 грудня, в м.Салоніки (Грецька Республіка), відбувся Кубок Європи з таеквон-до І.Т.Ф. У змаганнях взяли участь 1589 спортсменів з 16 країн світу. Збірна команда України посіла 2 загальнокомандне місце.

  В складі збірної команди України спортсмени Вінниччини  здобули призові місця, а саме 6 - золотих, 1- срібну, 7- бронзових.

 З 26 листопада по 02 грудня, м. Поінг (Федеративна Республіка Німеччина), проходив 15-й чемпіонату Європи серед спортсменів із порушенням слуху. Срібну нагороду здобула вінничанка Софія Оленич (тренери - ЗТУ Мустафаев Денис і Лєбєдева Дарина).

   Спортсменка Вінницького регіонального центру «Інваспорт» виступала у вправі ПП-міх змішана вправа (стрільба з пневматичного пістолета на 10 метрів) разом із представником Кропивницького центру «Інваспорт» ЗМС Фоміним Сергієм.

  Нещодавно, в місті Хапаранда (Швеція), відбувся міжнародний турнір з боротьби греко-римської «Cup Haparanda» серед дорослих спортсменів. Вінничанин Владислав Черторинський, здобув срібну нагороду змагань.

 Всеукраїнські спортивні заходи:

     27-30 листопада, в м. Чернівці, відбувся чемпіонат України з боротьби вільної серед молодших юнаків та дівчат U13. У змаганнях брали участь понад 600 спортсменів з різних куточків України. Честь Вінницької області захищали 7 спортсменів. Даценко Руслан посів 9 місце.

    28 листопада - 03 грудня, в с. Яблуниця (Івано-Франківська область), проведений Всеукраїнський турнір з боксу серед юніорів присвячений пам'яті загиблих захисників та захисниць України. Нашу область представляли дев’ять юнаків на чолі з тренером Дмитром Терещуком та вибороли 6 нагород, з яких 1 - золото та 5 - бронзових.

  У фінальному поєдинку, вінничанин Данило Гуменюк (в/к 52кг), впевнено переміг боксера з Донецької області Теслюка Костянтина та став чемпіоном змагань.

         Бронзові медалі: Артем Котлярський (46 кг), Михайло Мальцев (50 кг),  Ілля Костюк (57 кг), Гліб Дуднік (60 кг), Володимир Деркач (+80 кг).

  30 листопада – 04 грудня, у Літині Вінницької області, відбувся І тур чемпіонату України з хокею на траві в приміщенні серед чоловічих команд вищої ліги. У змаганнях брали участь вінничани.

 З 20-26 листопада, у м.Івано-Франківську відбувся молодіжний чемпіонат України з шашок. У змаганнях взяла участь збірна команда області та посіла 3 командне місце в класичній грі. 

    Найуспішніше фінішувала Анна Сас (тренер - Леонов М.В.), яка стала дворазовою чемпіонкою серед дівчат до 8 років в швидкій та блискавичній грі, а в класичній грі Анна фінішувала другою. Також в класичній грі серед дівчат до 10 років Вероніка Оніщенко (тренер - Леонов М.В.) стала срібною призеркою і срібну медаль в класичній грі серед юнаків до 26 років виборов Олексій Опанасюк (тренер - Мариненко Д.С.). 

 Також, з 27 листопада до  03 грудня у м.Івано-Франківську відбувся чемпіонат України з шашок-100 серед дорослих.   В блискавичній грі Василь Пікіняр  став чемпіоном України, а в швидкій грі здобув срібло (тренер - Мариненко Д.С.). 

 Волейболісти Вінницької КЗ ОСДЮСШ, повернулись додому з міста Хирів, що на Львівщині, де проводився 2 тур чемпіонату України з волейболу серед юнаків 2010 р.н. За підсумками змагань чотири гри - чотири перемоги.

 30 листопада – 03 грудня, у м.Києві, відбувся Кубок України з кікбоксингу «ІСКА». У змаганнях взяли участь 150 спортсменів з 18 регіонів нашої держави.

 Збірна команда області посіла 3 загальнокомандне місце серед 34 спортклубів. Спортсмени Вінниці вибороли 17 золотих, 12 срібних та 13 бронзових медалей.

 Обласні спортивні заходи:  

28 листопада, у Вінниці, пройшов фінал чемпіонату області з баскетболу серед дівчат 2009 року народження та молодших.

За підсумками змагань місця розподілились наступним чином:

1 місце  посіла команда МСДЮСШОР з баскетболу м. Вінниця (тренери команди: Козанчук Сергій, Аносов Олександр);

2 місце - ДЮСШ м. Липовець (тренери команди: Мороз Василь, Ревацький Ігор);

3 місце - ДЮСШ «Колос» м. Бар (тренер команди: Пазюк Вікторія);

4 місце- смт. Тростянець.

   01-02 грудня, в м. Вінниця, проведений чемпіонат області з бадмінтону. У змаганнях взяли участь 54 учасника (32 чол. і 24 жін.) з 4 команд Вінницької області. За підсумками змагань сформована збірна команда області для участі у змаганнях вищого рівня.

   01-03 грудня, в м. Вінниця, пройшов фінал Кубку області з ушу-саньшоу серед дітей, юнаків, юніорів і дорослих. У змаганнях взяли участь 188 спортсменів з 12 команд з Вінницької області.

Результати змагань:

1 командне місце клуб «У-Вей» смт Стрижавка ;

  • – клуб «Оріон» Липовецька ДЮСШ;
  • - клуб «Хонза» м. Ладижин;
  • - клуб «Краб» м. Крижопіль;
  • - клуб «ППДШ» м. Погребище.

   02-03 грудня у м. Вінниці проходив відкритий турнір з гімнатики художньої «Virtuoz Christmas Cup 2023».

   У змаганнях взяли участь 625 спортсменок з 26 команд, з Ужгорода, Київа, Чернігова, Кропивницького, Харкова, Бучі, Житомира, Рівного, Чернівців, Вінниці та Калинівки.  Вінничанки стали переможцями та призерами змагань. Серед золотих медалістів Злата Малогловець, яка виборола перші місця у змаганнях з обручем, булавами та у багатоборстві.

   01 та 02 грудня у м. Вінниця та у м. Липовець відбулися зональні змагання чемпіонату Вінницької області з баскетболу серед юнаків 2012 року народження та молодших.

  За підсумками змагань у Вінниці, з першого місця виходить команда МСДЮСШОР з баскетболу 2014 (тренер команди - Главатчук Олександр Сергійович).

  За підсумками змагань у Липовці, з першого місця виходить команда ДЮСШ ( м. Липовець, тренер команди Ігор Ревацький).

    Фінал чемпіонату області з баскетболу серед юнаків 2012 року народження та молодше відбудеться 07 грудня у Вінниці.

ШАХИ. Визначили володара «Кубка Поділля», який проходив у Вінниці.

  На старт вийшли аж 34 команди, у складі яких виступало майже сто гравців з багатьох районів Вінниччини, а також Хмельниччини і Кіровоградщини.

  Після трьох турів лідерство захопила команда з Могилева-Подільського. У принциповому матчі з рахунком 2:1 вона перемогла Козятин. Після четвертого туру в лідери вийшла вінницька команда «Шаховий притулок».

  Після сьомого туру їх випередив амбіційний колектив з Вороновиці.

  Втім фінішну гонку найкраще провела команда з Вінницької шахової школи, яка і посіла перше командне місце. Другими стали вихованці «Шахового притулку». На третє місце вийшла команда Вінниці. У складі останньої грали тренери шахової школи.

Інші заходи:

Відповідно до календарного плану на 2023 рік Вінницькою обласною організацією ФСТ «Україна», спільно з профспілкою Машметалбізнесу, нещодавно у Гнівані проведена першість з волейболу, армспорту, гирьового спорту та дартсу серед працівників профспілок «Машметалбізнесу». У змаганнях взяли участь 6 команд, 128 осіб. За підсумками змагань у комплексному заліку командні місця розподілились наступним чином:

        І місце – команда «Калинівський машинобудівний завод»;

        ІІ місце – команда «Гніванський Спецзалізобетоний завод»;

        ІІІ місце – команда «Обласне відділення»;

        IV місце – команда «Стандартизації»;

        V місце – команда «Барський машинобудівний завод»;

        VІ місце – команда «Турбівський машинобудівний завод».