Переможцями Міжнародного проєкту «EU4Skills. Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні» у Вінницькій області стали:

  • Вінницький центр ПТО №1; 
  • Погребищенське вище професійне училище №42;

Тепер на базі цих закладів відбуватимуться короткострокові курси, що дозволять швидко та безкоштовно здобути нову робітничу професію упродовж невеликого терміну, від 1,5 до 3-х місяців, та отримати професійний сертифікат.

Хто зможе навчатися у рамках проекту?

Внутрішньопереміщені особи та представники деяких інших вразливих груп  населення мають змогу здобути знання у новій для себе і затребуваній на ринку професії та отримати сертифікат (свідоцтво) з підтвердження відповідної  кваліфікації.

У майбутньому це відкриває нові  можливості для працевлаштування. 

Серед запропонованих професій, які зможуть здобути учасники проєкту у закладах професійно-технічної освіти Вінниччини:

  • токар;
  • слюсар з ремонту колісних транспортних засобів;
  • зварювальник.

Чоловіки з числа ВПО з Донецької, Херсонської областей, що проживають у колективному центрі на базі гуртожитку ВПУ №42, вже отримали можливість здобути додаткову високооплачувану та затребувану професію.

Про результати проєкту повідомимо одразу після його завершення, у квітні 2023 року.

Нагадаємо, що EU4Skills – це програма підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні, виконавцем якої є GIZ Україна. Програма фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією.