24 лютого 2023 року начальник Управління дорожнього господарства Артем ВОЙТОВИЧ на 37 пленарному засіданні обласної Ради 8 скликання поінформував депутатський корпус про стан реалізації проєктів з відновлення  доріг місцевого значення у 2022 році та плани на 2023 рік.

Зазначив, що в рамках Регіональної програми розвитку автомобільних доріг Вінницької області на 2019 2023 роки,  затвердженої рішенням 36 сесії обласної Ради від 04 грудня 2018 року № 714 (зі змінами), та відповідно до затверджених пріоритетних напрямків проводиться системна робота з відновлення та експлуатаційного утримання мережі доріг загального користування місцевого значення загальною протяжністю 7,5 тис км.

Планування дорожніх робіт здійснюється за такими критеріями, як маршрутний принцип, завершення реалізації розпочатих проєктів, забезпечення доступності соціальних, освітніх і медичних послуг для населення області.

2022 рік був нелегким як для країни, так і для дорожнього господарства. До планів на 2022 рік включено реалізацію 23 проєктів, з яких 15 перехідних з 2021 року та 8 нових. Проте, з причини обмеженого фінансування з державного дорожнього фонду завершення розпочатих та реалізація нових проєктів не здійснювалась. В умовах воєнного стану зусилля спрямовувались на забезпечення належного експлуатаційного стану мережі доріг місцевого значення для здійснення логістичних перевезень.

У 2023 році на ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення передбачено спрямування коштів державного дорожнього фонду в обсязі 912,4 млн грн. В рамках зазначеного фінансового ресурсу:

- завершуватимуться 15 перехідних з 2021 року проєктів та розпочнеться реалізація 2 нових проєктів;

- здійснюватимуться заходи в рамках експлуатаційного утримання, - аварійні роботи, організація дорожнього руху, роботи з інженерно-технічного забезпечення, зимове утримання, прибирання.

В пріоритеті, - забезпечення належного стану дорожнього покриття доріг місцевого значення, які визначено об’їзними до основних/запасних маршрутів руху військово-транспортних засобів, та безпека дорожнього руху для забезпечення логістичних перевезень та транспортного сполучення.