Сьогодні, 17 листопада, на ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» відбулось урочисте відкриття нової пакувальної лінії, встановленої у співфінансуванні із проектом USAІD «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

В урочистому заході  взяли участь: голова облдержадміністрації Валерій Коровій, секретар вінницької міської ради  Павло Яблонський, керівник проекту USAІD ARDS Патрік Рейдер, директор ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» Любов Семенюк, представники малих і середніх фермерських господарств і агро МСП, ЗМІ.

У вступному слові до учасників заходу Валерій Коровій  подякував, керівникові  проекту USAІD ARDS Патріку Рейдеру і в його особі Уряду сполучених Штатів Америки за розуміння і підтримку України у такий непростий час. Очільник області підкреслив: «У певній мірі, сьогодні ми беремо участь в історичній події. Три тижні тому USAІD представило дуже серйозне дослідження рівня ділової активності серед регіонів України, у якому Вінницьку область вперше було визнано  регіоном із найбільш сприятливими умовами для ведення бізнесу. При цьому, оцінку давали самі бізнесмени. Продукція Вінницької харчосмакової фабрики натуральна і якісна, це підприємство є яскравим  прикладом класичного мультиплікатора, коли збільшення потужностей, залучення новітніх технологій впливає на розвиток аграрного бізнесу та створення робочих місць у цій сфері».

Валерій Коровій побажав проекту процвітання та наголосив, що співпраця Вінниччини з USAІD розпочалась ще на початку 2000-х, коли реалізовувався проект «Аграна Фрут Лука». А на сьогодні, завдяки такій співпраці, Вінниччина продукує 40% яблук в Україні. Голова ОДА коротко окреслив присутнім основні здобутки аграрного бізнесу Вінницької області, який насправді є локомотивом економічного зростання регіону.

У свою чергу, Патрік Рейдер висловив щиру радість з приводу запуску нової пакувальної лінії. «Ми твердо впевнені, що саме аграрії є ключовою ланкою у процвітанні країни. Метою нашого проекту є підтримка стійкого економічного розвитку сільськогосподарської галузі та створення більш привабливих умов проживання в сільській місцевості України. Реалізація даного проекту триватиме до липня 2020 року».

Директор ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» Любов Семенюк зазначила, що реалізація проекту передбачає збільшення потужності переробки сільськогосподарської сировини на 30% та, відповідно, збільшення обсягів виробництва продукції та заготівлі основної сировини - коріння хрону та буряка столового, що буде стимулювати сільськогосподарські МСП до збільшення вирощування цих культур та отримання ними додаткового доходу.

За її словами, вплив проекту буде поширений на 5 МСП та більше 1,5 тисячі особистих селянських господарств Вінницької. Житомирської, Одеської Херсонської. Запорізької. Хмельницької та Львівської областей.

У рамках участі у проекті буде надаватись допомога щонайменше 5 МСП у впровадженні міжнародних стандартів безпечності виробництва сировини, зокрема Global GAP.

Після урочистого перерізання символічної стрічки, керівники області, міста та проекту USAІD взяли участь у запуску нової пакувальної лінії. А також оглянули виробництво.

 Довідка:

ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» утворилося в 1999 році в результаті реорганізації ВАТ «Вінницький завод продтоварів.

Місія компанії - виготовляти якісну, натуральну та безпечну продукцію за доступними цінами, за рахунок чого здобувати прихильність споживачів та внутрішньому та міжнародному ринках Для забезпечення досягнення місії на ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» з 2007 року впроваджені та діють система управління якістю за стандартом )SO 9001 і система управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) за стандартом )SO 22000. За якістю продукції і виробничими процесами слідкує власна лабораторія

Уся продукція, яку на сьогодні виробляє підприємство, - продукти харчування: консерви плодоовочеві, різноманітні приправи, продукти групи харчових концентратів, квас хлібний. На ринку України продукція підприємства відома під торговельними марками «ВХС», «Деліссо».