Обговорили під час щорічної медичної колегії, а також відзначили медичні заклади, які активно допомагають військовим.

“Медичне плече медицини Вінниччини надійне й воно не підведе, про це говорять військові. Реабілітація - це пріоритет для нас, сьогодні я пишаюся нашими  реабілітологами, які працюють у наших закладах. Дякую кожному медику за роботу”, - сказала Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна.

Директорка департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна зауважила, що за  останні роки медицина багато пережила. Коли думали, що найбільший виклики – COVID-19, то просто не знали, що очікує попереду.

“Вінницька область – це надійний тил. І на щастя, ми не відчули, як це робити хірургічні втручання при світлі ліхтарів, у нас немає розбомблених медичних закладів. Але є ті, які постраждали від ракетних ударів по Вінниці.  Згадайте, як ми закладали мішки з піском на вікна наших закладів, як наші медики швидкої вдягали бронежелети і їхали допомагати колегам у інші області. Ця війна торкнулася кожного із нас. Кожного українця та кожного лікаря. Але жоден українець і жоден лікар не здався! Ми не зневірилися у власних силах. Замість колапсу медичної системи, якого прагнув і досі прагне ворог, ми продовжуємо працювати. Вінницька область надає допомогу військовим та цивільним”, - зазначила Ольга Задорожна.

За останній рік у Вінницькій області надали безоплатну медичну допомогу у стаціонарах 335,3 тисячі пацієнтів в межах Програми медичних гарантій.

Виписали 777, 332 тисячі е-рецептів за програмою «Доступні ліки».

У планах на 2024 рік:

  • Розбудова мережі реабілітаційних закладів та центрів психічного здоров′я.
  • Пріоритетність роботи з раннього виявлення онкологічних захворювань, розбудова інсультних центрів, переформатування роботи нейрохірургічної служби.
  • Посилення спроможності перинатальної допомоги та допомоги дітям старшого віку.
  • Відкриття нової будівлі регіонального кардіоцентру.
  • Відкриття у лікарнях “Палати Героїв”.