Ірина Микичак, директорка з координації органів центральної і виконавчої влади Координаційного центра з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, радниця Прем’єр-міністра України, перша заступниця Начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна та директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольга Задорожна відвідали заклади охорони здоров’я, які займаються наданням послуг у сфері психічного здоров‘я.

Оглянули стаціонарні психіатричні відділення для дітей та дорослих у Вінницькій обласній клінічній психоневрологічній лікарні імені акад О. І. Ющенка. А також працівники закладу поділилися досвідом роботи мобільних мультидисциплінарних бригад.

Ще один заклад, який працює у напрямку фізичної та психологічної реабілітації наших - Вінницький обласний клінічний медичний реабілітаційний центр ветеранів війни та радіаційного захисту населення. У центрі «Recovery» подивилися як працюють мультидисциплінарні команди з пацієнтами.

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги №2 м.Вінниці Ірина Микичак поспілкувалися з лікарями, які пройшли навчання за програмою mhGAP. Поцікавилася як програма ментального здоров’я працює з пацієнтами. Для сімейних лікарів - це новий напрямок роботи, але він є пріоритетним.