Рак – не вирок! 

За останні роки кількість випадків захворювання на рак зросла. Однак, медики наголошують, що не варто опускати руки пацієнтам, які почули цей діагноз. Сучасна медицина дає приймати це захворювання, як спосіб життя.

У 2023 році до лікарів диспансерно-поліклінічного відділення Подільського регіонального онкоцентру звернулося 85180 пацієнтів, це на 15% більше ніж у попередній рік. Пролікувалися у стаціонарному відділенні - 17465, що на 66% більше ніж у 2022 році. 

Минулий рік для Подільського регіонального центру онкології став роком позитивних змін та трансформації. Запрацював лінійний прискорювач. З початку його роботи здійснено 6 000 процедур.

Реалізували програму виїзних консультацій в громади.

«Ми вибрали тактику, якщо пацієнт не завжди може приїхати до нас, то ми їдемо до нього.  Наші лікарі виїжджали у громади й консультували пацієнтів, таких виїздів здійснили 94, у 2022 році їх було – 16. Лише під час виїздів ми оглянули понад 4000 пацієнтів, в 2022 році всього 906.  Серед цих пацієнтів які ми оглянули, виявили передракових захворювань – 1110. Виїздів мамографа «Квітка» в громади здійснено 63, здійснено 3328 обстежень, а у 2022 році 17. Завдяки обстеженню мамографії виявлено 1053 передракових захворювань й 69 випадків раку молочної залози», - зазначив директор Подільського регіонального центру онкології Сергій Перегончук.

Активна робота з мешканцями Вінницької області продовжиться й цього року. Уже заплановані профілактичні огляди в громадах.

«Ми маємо 16 пакетів з НСЗУ, які гарантують безоплатну допомогу нашим пацієнтам. На 92% наш центр був забезпечений хімієпрепаратами. Це завдяки забезпечення держзакупівлями. Ті препарати, які центр з тих чи інших причин не отримав, ми закупили самостійно. Таких препаратів ми закупили на 6 млн гривень», - додав Сергій Перегончук.

Детальніше у відео: https://fb.watch/p-4YRuaxgG/