Лікарі та медсестри з центрів первинної медико-санітарної допомоги Теплицької, Жмеринської, Могилів-Подільської та Іллінецької громад продовжують навчатися.
Цього разу медиків навчали ефективним комунікаціям. Три дні тренерка з комунікацій Тетяна Довгань навчала їх комунікувати з пацієнтами.

Навчання, організоване проєктом «Рання діагностика раку шийки матки у жінок в сільській місцевості», що впроваджується за підтримки USAID в межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт. 

«Слово - доступний і дуже ефективний інструмент у роботі медичного працівника. Ним можна спонукати до дій, "повернути до реальності", коли людина у прострації. Важливо вміти користуватись словом, використовуючи сучасні техніки ведення комунікації. Ось саме про це тренінг», - зазначила Тетяна Довгань.

Заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко наголосила, що вміння комунікувати з пацієнтом – вкрай важливе.

«Це ще одне навчання в рамках грантового проєкту. Перший тренінг для медиків був – це навчання з забору цитології та проведення ПАП-тестів. Це наступний наш тренінг. Лікарі та медсестри нашої первинки – це ті, до кого люди звертаються впершу чергу. Тому вміння комунікувати важливе та необхідне», - відзначила Тетяна Бондаренко.