Дводенний тренінг для медичних команд проходить в рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я та Світового банку «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні».

Тренінги орієнтовані на фахівців закладів охорони здоров’я, відповідальних за поводження з медичними відходами, – як медзакладів «первинки», так і спеціалістів лікарень, де надають спеціалізовану медичну допомогу. У Вінницькій області до навчання активно долучилися старші медичні сестри закладів.

«Щоразу під час відвідування медичних закладів цікавлюся інфекційним контролем та управлінням медичними відходами.  Департаментом проведено моніторинг щодо недотримання медичними закладами вимог поводження з медичними відходами. Маємо один випадок, коли не дотримувалися вимог поводження з медичними відходами. Під час тренінгу, ви отримаєте як практичні, так й теоретичні знання з інфекційного контролю. Ці знання важливі як для ефективної роботи медичного персоналу, так і безпеки лікарів та пацієнтів», - відзначила під час старту навчання директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

Як зазначила Зоряна Скалецька, відома українська юристка у галузі медичного права, доктор права, доцентка кафедри міжнародного та європейського права Києво-Могилянської академії, а також Міністр охорони здоров’я України у 2019 — 2020 роках, учасники дізнаються усі законодавчі зміни у цьому напрямку. А також зможуть робити якісні зміни у своїх медичних закладах в управлінні медичними відходами.