Днями відбулося перше засідання у цьому сезоні Поважної Ради Відзнаки. Затвердили склад Поважної Ради та обрали Голову.  А також представили Голів Регіональних рад.

Цього року, як і попередні роки, Головою Вінницької Регіональної ради обрано заступницю директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВ Тетяну Бондаренко.  Її заступник - Вадим Бабій, підполковник медичної служби, кандидат медичних наук, начальник відділення реанімації та інтенсивної терапії (для аеромедичної евакуації) ВМКЦ ЦР. Секретар Ради Інна Мартонікова, прессекретар Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА. 

Загалом до Вінницької Регіональної ради увійшло 13 членів. Серед яких військові, журналісти, медики, представники громадськості та релігійних конфесій. 

«Цього року ми частково оновили склад Регіональної ради, до нас приєдналися нові обличчя.  У цьому сезоні відбір здійснюватиметься у трьох номінаціях. Тож сподіваємося на плідну роботу і гарні результати на Всеукраїнському рівні. Хочу зауважити, що щороку команда з Вінниці приїздить з Медичними Оскарами, тож сподіваємося, що й у цьому сезоні будуть достойні кандидати, які гідні цієї Відзнаки», - відзначила Голова Регіональної ради Тетяна Бондаренко.

Як повідомили під час засідання Поважної Ради Відзнаки,  у цьому сезоні відбір кандидатів здійснюватиметься у таких номінаціях:

  • «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (серед цивільних медиків) – відбором займаються Регіональні ради;
  • «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (серед військових медиків) – відбором займаються Регіональні ради;
  • «За вагомий внесок в боротьбі українського народу за свободу та незалежність» (для іноземних громадян та організацій/установ) – відбором займаються Закордонні ради.

А також наголосили, що відбудуться зміни у Положенні Відзнаки, які після опрацювання будуть виставленні на офіційному сайті: https://orden-panteleimon.com.ua/ua/home

Церемонія вручення Медичних Оскарів відбуватиметься 27 липня.