У Подільському регіональному центрі онкології створили Опікунську раду.   Це громадський консультативно-дорадчий орган.  До  її складу увійшли волонтери, представники громадських та благодійних організацій, провідні лікарі та науковці.

Серед її членів лідер гурту “ТІК” Віктор  Бронюк, відома вінницька правозахисниця та волонтерка Лариса Полулях, Вікторія Романюк, співзасновниця ГО «Афіна. Жінки проти раку» та інші.

Сьогодні відбулося перше засідання Опікунської Ради. Під час вітального слова Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна відзначила, що це важлива подія для закладу.

“Орган має сприяти залученню додаткових ресурсів, а також контролювати використання благодійних коштів. На жаль, на удосконалення матеріально-технічної бази, на усі ліки не завжди вистачає ресурсів. Тому повинна бути пріоритетність. Опікунська рада може брати участь у формуванні цих пріоритетів”, - наголосила Наталя Заболотна.

Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна зазначила, що за останні роки кількість онкопацієнтів зростає. Лікування дороговартісне. Хоч й Національна служба здоров’я України покриває витрати на лікування, але цих коштів не завжди вистачає. Тому, Опікунська рада має не тільки контролювати діяльність закладу, а й допомагати йому розвиватися та дбати про пацієнтів.

“Опікунська рада - це перш за все про опіку. Опіку про заклад та його пацієнтів.    Опікунська рада Подільського регіонального онкоцентру має стати дієвим інструментом. Бажаю вам не зупинятися, щоб це було створено не лише на папері, а й були конкретні дії”, - додала Ольга Задорожна.